Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lendvai Ferenc a migránsvonatról és az ukrán munkavállalókról is mesélt a szombathelyi közgyűlésen

A költségvetés farvizén hangzottak el ezek az értékes gondolatok.

Azoknak a mazochistáknak, akik végignézték a február végi és/vagy a tegnapi szombathelyi közgyűlést Két hét múlva lesz költségvetés, jogerős a Médiaközpont igazgatójának leváltása, a SZOVA-vezérigazgatója marad a helyén 2019. March 13. 08:33 , valószínűleg feltűnt, hogy a kormánypárt kisebbségben maradt képviselői előszeretettel beszéltek olyan kérdésekről, amelyek köszönőviszonyban sem voltak az előterjesztésekkel.

Így aztán a helyi ügyek, a város idei költségvetése mellett, sokszor helyett, folyamatosan értesültünk a migráció ügyéről, és olyan kétpercenként hangzott el, hogy az immár többségbe került ellenzék „bevándorláspárti” és „szivárványszínű”.

Nincs kétségünk afelől, hogy a kommunikációs stratégia Budapestről érkezett.

Hogy pontosan úgy gondolták-e a kivitelezést a fővárosi fiúk, mint ahogy az megvalósult, azt nem tudjuk, mindenesetre ha valaki felül tud emelkedni a zsigeri felháborodásán és elfelejti a történelemkönyvek bizonyos fejezeteit, azok egész jól elszórakozhattak az elhangzottakon.

Mi most két rövid beszédet ragadunk ki a tegnapi folyamból.

Az elsőn Lendvai Ferenc visszaemlékszik egy migránsvonatra, amit sikerült Tatabányánál megfékezni:

A másodikon a szombathelyi Fidesz-frakcióvezető az ukrán vendégmunkások jelenlétét szakérti meg. Ebben segítségére van valaki a háttérből, aki felvilágosítja az ellenzéket és a közgyűlést követő nézőket, hogy „ezt úgy hívják, hogy szabad munkaerőáramlás”.

Mi eddig nem tudtuk ugyan, hogy Ukrajna is az EU része, no de ezerkért az értékes információkért érdemes közgyűlést nézni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra