Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Letartóztatták a magyar autókba beleszáguldó BMW sofőrjét

A sérültek túlvannak a közvetlen életveszélyen.

Mégis letartóztatták szombaton késő este a 35 éves férfit, aki három napja súlyos balesetet okozott az A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál - írja a Jutarnji List című horvát napilap a zágrábi rendőrség közleményére hivatkozva.

A rendőrség a 35 éves horvát állampolgárt a balesetet követően előbb őrizetbe vette, majd később elengedte. A férfi ellen büntető eljárás indult. A hatóságok annak a vér- és vizeletmintának az eredményére vártak, amelyet rögtön a baleset után vettek az elkövetőtől az egyik kórházban, hogy megállapítsák, állt-e kábítószer hatása alatt. Az alkoholteszt már korábban kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban - írta a Jutarnji List című horvát napilap.

Várták továbbá a telefonszolgáltató jelentését is, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt, valamint az egészségi állapotára vonatkozó adatokat, hogy megállapíthassák, az hozzájárulhatott-e a tragédiához. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelhetnek vádat.

Az újság azt is tudni véli, hogy

az őrizetbe vett horvát férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a belesett előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték.

Mint kiderült, a magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az apa magyar származású, ismert teniszedző és Újvidéken született. Az anya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az apának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol az asszony rokonai élnek.

A napilapnak a balesetet szenvedett család barátja elmondta, hogy

mindhárom sérült túl van az életveszélyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra