Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb részletek a tapolcai ámokfutásról

Letartóztatták a felfüggesztett szabadságvesztését töltő férfit.
Az esetről és az ámokfutó őrizetbe vételéről korábban már beszámoltunk . A Veszprém Megyei Főügyészség most újabb részleteket osztott meg a baleset-sorozatról. Kiderült, hogy a férfi nem csak reggel, de délután is szándékosan ráhúzta a kormányt egy másik autóra. De nem csak ezzel volt gond.

Április 5-én reggel a férfi Köveskál felől Gyulakeszi irányába személyautóval közlekedve egy őt előző személygépkocsira ráhúzta a kormányt és azzal oldalról ütközött. Az ütközés következtében a két autó a vízelvezető árokba hajtott, a leszorított gépkocsi pedig fejtetőn állt meg. Személyi sérülés nem történt, de miután a gyanúsítottnál felmerült az ittas vezetés gyanúja, a rendőrök a helyszínen a vezetői engedélyét elvették.

Ez nem gátolta a férfit abban, hogy kora délután egy kisteherautóval induljon el otthonról. Tapolcára érve, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol érintőlegesen egy szembejövő személygépkocsival ütközött, majd továbbhajtott. Ezt követően egy gyalogátkelőhely előtt álló járműnek ment neki, amelyet szintén otthagyott és elhajtott Monostorapáti felé.

A településen a záróvonalat átlépve előzött, közben az előzött jármű oldalának ütközött, majd megállás nélkül továbbment. A sérült jármű sofőrje utána hajtott, hogy megállítsa, de ez nem járt eredménnyel, mivel a férfi hirtelen ráhúzta a kormányt és újból nekihajtott.

A férfi rövidesen visszafordult Tapolcára, ahol a forgalmi sávját elhagyva a város szélén több táblát is kidöntött, az egyik egy szembejövő járműnek csapódott.

A gyanúsított közben visszaért a korábbi balesetének helyszínére, ahol még folyt a helyszínelés. Az álló kocsisort kikerülve áthajtott a szembejövő sávon, fel a bal oldali útpadkára, ahol a helyszínelő rendőröknek el kellett ugraniuk a gépkocsija elől. Az ámokfutót végül pár méterrel arrébb egy frontális ütközés állította meg. Személyi sérülés egyik baleset során sem történt.

A férfit a Tapolcai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és többrendbeli közúti veszélyeztetés és cserbenhagyás miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az ámokfutását felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt elkövető férfi letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónapra elrendelt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra