Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ittasan nyomorította meg utasát a sofőr Vasszilvágynál – nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélték

A sofőr vezetői engedélyét ittas vezetés miatt bevonták 2018. szeptemberében.

A Szombathelyi Járásbíróság egy rendbeli maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és egy rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt ítélte el a büntetett előéletű vádlottat. A bíróság ezért halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel, 4 év közúti járművezetéstől eltiltással sújtotta, továbbá 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A balesetről az eset napján részletesen beszámoltunk. Súlyos sérüléses baleset Vasszilvágy és Acsád között 2018. September 29. 22:36

.

A tényállás szerint a vádlott 2018. szeptember 3-án 17 óra körül közepes fokban ittasan egy személygépkocsival közlekedett Szombathelyen a Zanati úton a Szent Márton út irányába. A személygépkocsiban egy utasa volt. Haladása során többször indokolatlanul megállt a járművével, ezért a rendőrjárőr intézkedés alá kívánta vonni, azonban a vádlott személygépkocsijával egy Zanati úti ingatlan udvarába hajtott, ahol végül is intézkedtek vele szemben és vezetői engedélyét elvették.

TM/Nyugat.hu

Ezt követően a terhelt érvényes vezetői engedély nélkül 2018. szeptember 29-én délután negyed hét körül súlyos fokban ittasan közlekedett egy személygépkocsival Acsád felől Vasszilvágy irányába, utasa ugyanaz volt, mint szeptember 3-án. A vádlott haladása során letért a kavicsos útpadkára, elveszítette uralmát a gépjármű felett, így az az úttesten átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, majd az út melletti mezőgazdasági területre csapódott, ahol a tengelye körül többször megpördülve nyerte el véghelyzetét.

TM/Nyugat.hu

A baleset következtében az elöl jobb oldalon utazó sértett nyolc napon túl gyógyuló – 6 hónap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérüléseket szenvedett el, amelyek 12%-os munkaképesség-csökkenésként maradandó fogyatékosságot eredményeztek.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére három munkanapot tartottak fent.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra