Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Levegőbe repült egy autó az M86-oson, miután a belső sávban álló ronccsal ütközött

A balesetnek egy súlyos sérültje van.

Győr felé tartott hajnali egy óra körül egy magyar rendszámú Seat személyautó, amely feltehetőleg a sofőr fáradtsága miatt Vép közelében a jobb oldali padkára futott és szalagkorlátnak ütközött, majd a pályára visszatérve áttért a belső sávba, majd ismét szalagkorlátnak ütközött és megpördülve, a menetiránnyal szembe állt meg.

Levegőbe repült egy autó az M86-oson
Tánczos Mihály

A Seatból kirepült az akkumulátor, lámpái kitörtek, így a jármű világítás és visszacsillanó felületek nélkül állt az éjszakai sötétben a belső sávban.

Az autót vezető fiatal nő kikászálódott a totálkáros roncsból és karjaival a feje fölött integetve megpróbálta megállítani az érkező járműveket, de elmondása szerint 5-6 autó is elhajtott mellette. A nő telefonon sem tudott segítséget kérni, mert az ütközésekkor a készülék elrepült és a teljes sötétben nem találta meg.

Levegőbe repült egy autó az M86-oson
Tánczos Mihály

Egy autó végre megállt, a jobb oldali padkára húzódva, a Seat sofőrje pedig odasietett hozzá. Az idegességtől hirtelen a megállított autó vezetője sem tudta, mit kell hívni. És ekkor érkezett a szlovák rendszámú Lexus. A következő pillanatokat a Seat vezetője úgy jellemezte, mint ha a Cobra-11 képsorait látta volna.

Levegőbe repült egy autó az M86-oson
Tánczos Mihály

A Lexust vezető férfi feltehetőleg az út szélére húzódott autót látva besorolt a belső sávba, ahol szembe találta magát a Seat sötét roncsával. A férfi az utolsó pillanatban rántotta félre a kormányt, éppen csak elkerülve az ütközést.

A hirtelen irányváltástól – és feltehetőleg a Seatból kifolyt olaj miatt is – a sofőr elvesztette az irányítást a járműve felett, a jobbra kitérő, majd ismét balra sodródó Lexus a középső szalagkorlátnak ütközött, a tetejére fordulva csúszott rajta, majd a levegőbe repült és ismét megpördülve a tetején ért földet.

Levegőbe repült egy autó az M86-oson
Tánczos Mihály

A Lexus sofőrje elmondta, azonnal tudta, hogy nagyon nagy bajban vannak, mivel a sötét autó keresztbe állt az autóúton, elfogva mindkét sávot. Az autóban rajta kívül a felesége és két gyermeke utazott. Horvátországi nyaralásból tartottak hazafelé. A borulás után kiderült, hogy mindenki életben van, de a fia nagyon súlyosan megsérült.

Levegőbe repült egy autó az M86-oson
Tánczos Mihály

A vérző fejű férfi kimászott a roncsból, az ajtóból kikapta a fényvisszaverő mellényt és sérült családtagjait hátrahagyva rohanni kezdett Szombathely felé, hogy megállítsa a Lexus felé tartó járműveket. Ez sikerült is, így újabb súlyos és jó eséllyel már halálos kimenetelű balesetet előzött meg az édesapa.

Levegőbe repült egy autó az M86-oson
Tánczos Mihály

A balesetet szenvedettek közül mindenki használta a biztonsági övét. A Seat vezetője nem sérült meg. A Lexusban utazó egyik gyermek súlyos végtagsérülést szenvedett, édesanyja pedig 20 perccel a baleset után lett rosszul, őt csigolyasérülés gyanújával szállították kórházba a mentők.

Az M86-os autóút Budapest felé tartó oldalát Szombathely és Vép között lezárták. A Magyar Közút munkatársainak 300 méteren kellett letakarítaniuk a törmeléket, a kifolyt olajat és hűtővizet. Mindkét autó egy-egy kereke kiszakadt és a több helyen megrongálódott a szalagkorlát is. Alkatrészek repültek a Szombathely felé vezető oldalra is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra