Lezárták a régi Rába-hidat Körmenden

Biztonsági okokból a régi Rába-hidat lezárták, lesúlyozták. Kerülni a 86-os számú főút felé lehet.

Körmendnél intenzíven árad a folyó, ma reggel már meghaladta a III. fok szintjét, a tetőzés az esti órákban várható, a valaha mért legmagasabb vízállás (LNV, 2009-ben) szintjét megközelítően - írta a Körmend.hu, mely jelezte, hogy a régi Rába-hidat lezárták.

Mint mi is beszámoltunk róla Vas megyében az árvíz uralja a folyóvizeket June 10. 15:52 , Körmenden több száz ember összehangolt munkájával igyekeznek megvédeni a lakóházakat a Rába áradásától. A homokzsákokat folyamatosan töltik, és építik a nyúlgátat. Minden jel szerint megközelíti a 2019-es rekordot a vízállás, akkor 530 centiméter körül tetőzött a folyó. Most a késő esti órákra várják a folyó tetőzését.

Az előrejelzések szerinti csapadék-utánpótlás várhatóan nem indít újabb árhullámokat, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a lokálisan hirtelen kialakuló zivatarok miatt a helyzet gyorsan változhat - írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló