Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre nem lesz zebra Szombathelyen a Hunyadi úti Lidlnél - pedig kéne

A környéken lakók szerint nagyon is szükség lenne a gyalogátkelőre, a városfejlesztési bizottság szerint nem.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság legutóbb a képviselői előterjesztések és a városfejlesztési alapból finanszírozandó beruházások ügyében döntött. Kelemen Krisztián képviselő a Hunyadi úti Lidl áruházhoz javasolt egy gyalogátkelőhelyet, erre van már engedélyes terv, valamint a Joskar Ola-i járdák és utak felújítására kért pénzt.

Ide kéne egy gyalogátkelő
Garai Antal Atom
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A bizottság nem támogatta a javaslatot, annak ellenére, hogy sokan jelezték már: Szeretnének ide egy zebrát. Teszteltük mi is napközben a négysávos átfutást a Lidlhöz. 1,5-2 percig tartott mire tényleg nem jött balról autó (a távolabbi lámpás kereszteződés megfogta a forgalmat), viszont a körforgalom irányából így is jött mindig egy-egy autó, tényleg futni kellett, amit egy idősebb nem biztos, hogy meg tud tenni.

Fentről nézve
Google Maps

Megoldás még elsétálni a legközelebbi gyalogátkelőhelyek valamelyikéig, körülbelül (Google Maps alapján) 250 méterre van a körforgalomnál egy zebra és 350 méterre a már említett lámpás kereszteződésnél. Ha a Lidl-lel szemben állunk, akkor ez máris dupla távolságot jelent, és akkor még csak odafelé tart az ember.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés