Litkey Farkas nyerte a 48. Kékszalag tókerülő versenyt

Csapata Keszthely előtt vette át a vezetést és nem is engedte ki kezéből a balatonfüredi célig.

Litkey Farkas Festipay nevű katamaránja nyerte a 48. Kékszalag Erste World Nagydíjat. A csapat 8 óra 34 perc 6 másodperc alatt teljesítette a 155 kilométeres távot. Ezzel Litkey Farkas tizenkettedik győzelmét szerezte a Kékszalag versenyeken. A várt erős szél végül elmaradt, így a rekordidő ezúttal nem dőlt meg.

A győztes Festipay hajó célba ér Litkey Farkas kormányos (j) vezetésével a 48. Kékszalag tókerülő vitorlásversenyen
Szántó Áron / MTI

A vezető hajók a Balaton nyugati csücskében, a Keszthelyi-öbölbe behajózva hirtelen olyan területen találták magukat, ahol szinte semmi szél nem fújt. Litkey Farkas rutinjának köszönhetően itt megtalálta azokat a szélcsíkokat, amelyeken vitorlázva megelőzte vetélytársait, elsősorban a rekordot tartó Fifty-Fifty nevű katamaránt – olvasható a rendezvény weboldalán.

A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye rajtol Balatonfüreden 2016. július 14-én.
Szántó Áron / MTI

A 48. Kékszalag Erste World Nagydíj mezőnyének nagy része csütörtök este nyolckor még nem ért célba. Ők éjjel, erős szélben teljesítik a fennmaradó távot. Összesen 450 hajó vágott neki a Balaton-kerülő versenynek. A szerda esti vihar néhány hajóban komoly károkat okozott Felborult egy hajó Balatonon - vihar tombolt 2016. July 13. 22:04 de végül az előzetesen meghirdetett időpontban, csütörtök reggel kilenc órakor megtartották a rajtot.

Kékszalag
Érkeznek a hajók, kattintson a fotóra a képgalériáért!
Budai Lajos
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport