Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

LMP: Jelentősen csökkent a szombathelyi felsőoktatási központok támogatása

Az LMP február 14-én sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet azzal kapcsolatban, hogy Szombathelyi Megyei Jogú Város Közgyűlésének foglalkoznia kellene a helyi egyetemi központok jövőjével. A Magyar Rektori Konferencia honlapján nemrég közzétett adatok szerint 2013-ban jelentős forráskivonás történt a felsőoktatásból. Sajtóközlemény.

Az LMP ismét javasolja, hogy a szombathelyi közgyűlés tárgyaljon a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szombathelyi Képzési Központ járható jövőjéről.

A Magyar Rektori Konferencia holnapján nemrég közzétett adatsor szerint a felsőoktatási intézmények költségvetési támogatása 2008 és 2013 között jelentős mértékben csökkent. A Nyugat-magyarországi Egyetem, melynek része a Savaria Egyetemi Központ is, 2008-ban még 11,6 milliárd forintos állami támogatásból gazdálkodott, ez a szám 2013-ra már csupán 5,1 milliárd. Az egyetem támogatása így az elmúlt időszakban kb. 56%-al csökkent.

Valamivel kisebb mértékben, de a Pécsi Tudományegyetem támogatása is jelentősen, nagyjából 47%-al lett kisebb. A forráselvonások valószínűleg a PTE Szombathelyi Képzési Központjára is hatással lesznek.

Az LMP Szombathelyi Csoportja szerint bár nem önkormányzati intézményekről van szó, ám a téma tárgyalása a városi közgyűlésen elengedhetetlen, hisz a két felsőoktatási központ jelenléte városunkban meghatározó fontosságú: hallgatók százai tanulnak és élnek Szombathelyen, oktatók dolgoznak, tanítanak és kutatnak a városban, az itt zajló képzések alakulása nagyban befolyásolhatja városunk életét.

Szombathely, 2013. február 16.
LMP Szombathelyi Csoportja

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra