Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lőfegyverekhez juthatnak az ukrán állampolgárok

Az ukrán parlament jogvédelmi bizottsága elfogadta és támogatja a lakossági fegyverviselést engedélyező és szabályozó törvénytervezetet. 

A javaslat lehetővé tenné az ukrán állampolgárok számára automata gépfegyverek, rövid és hosszú csövű lőfegyverek, sörétes és golyós puskák, karabélyok birtoklását — írja az Index .

A tulajdonosok a gépjármű vezetői jogosítványhoz hasonló fényképes fegyverviselési engedélyt kapnának. E dokumentum tartalmazná az illető számára engedélyezett lőfegyver kategóriáját, valamint a gépkocsik forgalmi engedélyéhez hasonló, a birtokolt lőfegyver műszaki adatait tartalmazó dokumentumot is mellékelnének hozzá.

A törvénytervezet előírja azt is, kik volnának jogosultak lőfegyver viselésére. Olyan kritériumok szerepelnek a dokumentumban, mint a megfelelő egészségi állapot, a büntetlen előélet. A lőfegyverek tulajdonosainak kötelező volna felelősségbiztosítást kötni.

A törvénytervezet értelmében létre kellene hozni egy egységes országos nyilvántartási adatbázist, az igénylőknek pedig el kellene végezniük egy speciális fegyverhasználati kiképzést. Az ukrán államfő ellenzi a lakosság felfegyverzését, mivel úgy véli: az ukrán társadalom még nem eléggé érett erre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra