Légpisztollyal lövöldözött a 13 éves diák egy szombathelyi általános iskolában - garázdaság miatt indult eljárás

Rendőrök jártak az egyik szombathelyi általános iskolában, a szülők pedig hiába kérdezték az iskola vezetését, semmit nem tudhattak meg a történtekről. A szóbeszéd szerint fegyver volt az egyik diáknál.

Erről két szülő is írt portálunknak, így megkérdeztük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot az esetről, ahonnan részben megerősítették a szülők értesülését.

- Légpisztoly volt egy 13 éves fiúnál és a gyanú szerint azt használta az egyik oktatási intézmény területén, Szombathelyen 2018. február 16-án. Az esettel összefüggésben személyi sérülés nem történt. A Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit - adott tájékoztatást dr. Kazmar Enikő rendőr őrnagy, a Vas MRFK sajtóreferense.

A 7,5J, vagy ez alatti energiájú légpisztoly engedély nélkül vásárolható 18 éves kor betöltése után, de kizárólag lőtéren, céllövöldében, vagy bekerített magánterületen használható.

Arról nincs információnk, milyen pisztoly volt a diáknál, illetve, hogy kinek a légfegyverét vitte magával, de ezek az eszközök sokszor megtévesztésig hasonlítanak az éles lőfegyverekre, amivel komoly bajba sodorhatja magát az, aki tréfásnak szánt mozzanatként elővesz, vagy használ ilyen fegyvert.

Illusztráció (Forrás: Pixabay)
pixabay

Szombathelyen 2013. júniusában egy zavart férfi gázfegyverrel lőtt rá a megfékezésére kiérkezett rendőrökre, akik három lövéssel viszonozták a támadást, súlyosan megsebesítve a férfit. A rendőröknek sem idejük, sem lehetőségük nem volt ellenőrizni, hogy milyen fegyver van a támadónál. Magyarországon 2009-ben történt halálos áldozattal járó iskolai lövöldözés, Pécsen. Itt egy ember meghalt, három megsebesült, amikor egy zavart diák tüzet nyitott a társaira.

Három napja egy floridai oktatási intézményben 17 emberrel végzett egy 19 éves ámokfutó. Az ilyen esetek miatt is fokozott veszélynek teszi ki magát az, aki fegyvert, vagy fegyvernek látszó tárgyat visz magával oktatási intézménybe, hiszen a halálos lövöldözések miatt a fegyver látványa is olyan ellenreakciót válthat ki a szemtanúból, ami a vicces kedvű diák sérüléséhez vezethet, függetlenül attól, hogy a nála lévő fegyver alkalmas-e sérülés okozására, vagy sem.

Az érintett szombathelyi általános iskola nevét szándékosan nem írtuk le, de levelet küldtünk az igazgatónak, mert kíváncsiak vagyunk, ők hogy látják a történteket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló