Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kétnapos lövészverseny lesz december 11-12-én Szombathelyen

Az első nap Magyarország és Szlovénia válogatottjai küzdenek meg egymással, a második napra legalább 400 versenyzőt várnak.

Kétnapos lövészversenyt rendez a december 11-12-i hétvégére Szombathelyen a Magyar Sportlövő Országos Szövetség és a Pannonsport Kft. A verseny első napja nemzetközi lesz, a második nap a nemzeti versenysportok országos versenyét tartják.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, harmadik alkalommal rendezik meg ezt a sporteseményt a Haladás sportkomplexum lelátós csarnokában. Az első nap egy nemzetközi csapatverseny, Magyarország és Szlovénia közti mérkőzés lesz.

A fotók a tavalyi versenyen készültek.
Forrás: Pannonsport

Ezt a sorozatot három éve indították el, az első évben Szlovákia, a másodikban Lengyelország válogatottja volt a magyar csapat ellenfele, az idén Szlovénia ellen versenyeznek a magyar válogatott sportlövői.

A verseny női és férfi kategóriában, két fegyvernemben (pisztoly és puska) zajlik, minden kategóriában és fegyvernemben 2-2 versenyzővel. Így a válogatott csapat összesen nyolc főből áll, négy férfiból és négy nőből.

Kalmár Attila megjegyezte, a magyar csapat mindkét korábbi ellenfelét legyőzte, és jó esélyeik vannak az amúgy erős szlovén válogatott ellen is.

A verseny szombaton délelőtt tízkor kezdődik, a déli ebédszünet után kora délután folytatódik, a befejezés és eredményhirdetés a kora esti órákra várható.

A fotók a tavalyi versenyen készültek.
Forrás: Pannonsport

Másnap, november 12-én, vasárnap a nemzeti versenysportok országos versenye lesz. Molnár László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkár-helyettese elmondta, hogy a sportlövészetben kétféle versenyt szerveznek. Az egyik a nemzetközi, olimpiai szabályoknak megfelelő verseny, ennek szabályai mindenütt egyformák.

A másik csoportba a nemzeti versenyszámok tartoznak, amelyek az adott ország nemzeti szövetségének fennhatósága alá tartoznak, és az adott szövetség határozza meg a szabályokat. A vasárnapi verseny nem olyan megterhelő a sportolóknak, mint egy nemzetközi esemény, például hosszabb a lövésidő, és nem hatvanat, hanem húszat kell lőniük a versenyzőknek.

Ez a verseny is két fegyvernemben és több korosztályban zajlik, az előző évek tapasztalatai alapján legalább 400 versenyzőt várnak Szombathelyre.

Kalmár Attila hozzátette, a verseny nyitott a nézőknek, belépődíj nincs, viszont védettségi igazolvány és a maszk viselése kötelező. A nézők a versenyt és annak állását pontosan követhetik, a több millió forint értékű technika segítségével minden részlet és adat látható lesz.

A Magyar Sportlövő Országos Szövetség egyébként az idén 150 éves, hazánkban a legrégebbi sportszövetség. Még a Magyar Olimpiai Bizottság is húsz évvel a Magyar Sportlövő Országos Szövetség megalakulása után jött létre.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

(X)