Kétnapos lövészverseny lesz december 11-12-én Szombathelyen

Az első nap Magyarország és Szlovénia válogatottjai küzdenek meg egymással, a második napra legalább 400 versenyzőt várnak.

Kétnapos lövészversenyt rendez a december 11-12-i hétvégére Szombathelyen a Magyar Sportlövő Országos Szövetség és a Pannonsport Kft. A verseny első napja nemzetközi lesz, a második nap a nemzeti versenysportok országos versenyét tartják.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, harmadik alkalommal rendezik meg ezt a sporteseményt a Haladás sportkomplexum lelátós csarnokában. Az első nap egy nemzetközi csapatverseny, Magyarország és Szlovénia közti mérkőzés lesz.

A fotók a tavalyi versenyen készültek.
Forrás: Pannonsport

Ezt a sorozatot három éve indították el, az első évben Szlovákia, a másodikban Lengyelország válogatottja volt a magyar csapat ellenfele, az idén Szlovénia ellen versenyeznek a magyar válogatott sportlövői.

A verseny női és férfi kategóriában, két fegyvernemben (pisztoly és puska) zajlik, minden kategóriában és fegyvernemben 2-2 versenyzővel. Így a válogatott csapat összesen nyolc főből áll, négy férfiból és négy nőből.

Kalmár Attila megjegyezte, a magyar csapat mindkét korábbi ellenfelét legyőzte, és jó esélyeik vannak az amúgy erős szlovén válogatott ellen is.

A verseny szombaton délelőtt tízkor kezdődik, a déli ebédszünet után kora délután folytatódik, a befejezés és eredményhirdetés a kora esti órákra várható.

A fotók a tavalyi versenyen készültek.
Forrás: Pannonsport

Másnap, november 12-én, vasárnap a nemzeti versenysportok országos versenye lesz. Molnár László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkár-helyettese elmondta, hogy a sportlövészetben kétféle versenyt szerveznek. Az egyik a nemzetközi, olimpiai szabályoknak megfelelő verseny, ennek szabályai mindenütt egyformák.

A másik csoportba a nemzeti versenyszámok tartoznak, amelyek az adott ország nemzeti szövetségének fennhatósága alá tartoznak, és az adott szövetség határozza meg a szabályokat. A vasárnapi verseny nem olyan megterhelő a sportolóknak, mint egy nemzetközi esemény, például hosszabb a lövésidő, és nem hatvanat, hanem húszat kell lőniük a versenyzőknek.

Ez a verseny is két fegyvernemben és több korosztályban zajlik, az előző évek tapasztalatai alapján legalább 400 versenyzőt várnak Szombathelyre.

Kalmár Attila hozzátette, a verseny nyitott a nézőknek, belépődíj nincs, viszont védettségi igazolvány és a maszk viselése kötelező. A nézők a versenyt és annak állását pontosan követhetik, a több millió forint értékű technika segítségével minden részlet és adat látható lesz.

A Magyar Sportlövő Országos Szövetség egyébként az idén 150 éves, hazánkban a legrégebbi sportszövetség. Még a Magyar Olimpiai Bizottság is húsz évvel a Magyar Sportlövő Országos Szövetség megalakulása után jött létre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)