Ismert szélsőjobbos férfi lőtt fejbe egy rendőrt a Győr melletti Bőnyben

A településen neonáci kiképzőtábor is működött, a rendőrök házkutatásra készültek, azonnal rájuk lőtt a tettes.

Ma reggel lövöldözés tört ki a Győrtől keletre fekvő Bőnyben. A Kisalföld információi szerint a TEK is a helyszínen van, a falut hermetikusan elzárták. A helyiek szerint az elkövető egy 74 éves férfi lehet, aki néhány éve elvesztette fiát, a tragédia után teljesen bezárkózott.

A lap információi szerint az akciónak köze van a szélsőjobboldali Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységéhez, a szélsőjobbos szervezetet Győrben hozták létre.

A bőnyi férfi még azelőtt rálőtt a rendőrökre, hogy bekopogtak volna hozzá, a rendőrök házkutatásra indultak ma reggel, állítólag illegálisan tartott fegyvereket kerestek nála. Ekkor találta el az egyik rendőrt végzetesen. A rendőrök meglőtték a nyugdíjast, akit azóta elfogtak, mentő vitte a győri kórházba.

Mészáros Mátyás / Kisalföld.hu

A hátát érte a lövés, a golyó a hasán jött ki, a kórházban műtétre készítették elő. Közben a mentőhelikopter sérült nélkül szállt fel, a rendőr a helyszínen meghalt, halottaskocsi érkezett a településre.

A helyszínről elvittek egy fiatal, kisírt szemű rendőrnőt is - hozzá érkezett a pszichológus - , a rendőri vezérkar őt vette körül és hallgatták meg a történtekről, vélhetően közel állt az elhunyt rendőrhöz.

A helyi óvodában bezárták az ajtókat, mindenkit igyekeztek megnyugtatni, hogy a gyerekek is biztonságban vannak. Egy fiatalember azt mondta munkatársunknak, addig nem indul el a munkába, amíg a családját biztonságban nem tudja otthon. A rendőrök azt tanácsolták a helyieknek, hogy menjenek haza és zárkózzanak be.

A Nemzeti Arcvonal 1989-ben alakult Győrben, az egyik központja Bőnyben van. Állítólag német neonácik fegyveres kiképzése is folyt a bőny-szőlőhegyi táborban, még 2010 előtt. 2012-ben a hvg.hu szintén arról számolt be, hogy évente hungarista kiképzőtábort szerveznek Bőnyben. A HVG helyszíni riportjában megemlítette, az 1990-es években a csoport több tagját őrizetbe vették.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra