Lukasenka betiltotta az inflációt

Felháborodott az infláción, úgyhogy egyszerűen betiltotta az áremelést Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke.

„Október 6-tól tilos bármilyen áremelés. Mától tilos! Nem holnaptól, hanem mától. Hogy nehogy megemeljék az árakat a nap folyamán. Isten mentse, ha valaki úgy dönt, hogy emeli az árakat vagy visszamenőlegesen változtat!" - idézi a 444 .

Bizonyos emberek, vállalkozások azért mentesülhetnek a tiltás alól. A kivételekről „a monopóliumellenes szabályozás és kereskedelmi miniszter, a kormányzók és a minszki polgármester” dönthetnek, „engedélyük nélkül semmilyen árat nem lehet a mai szint fölé emelni” . Figyelmeztette az üzleteket, hogy ha esetleg be akarnának zárni, akkor „felelősségre fogják vonni őket”.

Lukasenka azért tartotta fontosnak, hogy betiltsa az áremelést, „mert az árak egy ponton túlzottan megugrottak”, majd tovább nőttek, mostanra pedig „az árak túlzottan magasak”, „átütötték a plafont”. „Az árakat sehol sem szabad emelni. Nincs erre szükség.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek