Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Luxusjachtokon szállítja a menekülteket Olaszországba az orosz maffia

Orosz és grúz bűnözői csoportok luxusjachtokon igyekeznek az országba csempészni embereket - írja az olasz L'Espresso. A nagyrészt amerikai felségjelzést viselő jachtok vagy nagyobb méretű vitorlások Törökország felől érkeznek a kalábriai vagy pugliai régió kikötőibe.

Az olasz hatóságok szerint egy-egy ilyen hajó akár 70 menekültet is szállít. Nagy részük kurd, szír és iraki, akik Isztambulban szállnak fel, és az útért fejenként 10 ezer eurót, azaz több mint 3 millió forintot fizetnek. A menekülteket szállító luxusjachtok legénysége nagyrészt orosz és grúz állampolgár. Az olasz hatóságok szerint az embercsempészek mögött az orosz maffia áll.

Az ügy pikantériája, hogy Matteo Salvini, Olaszország belügyminisztere erősen bevándorlásellenes, és egyben oroszbarát is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra