Luxussá váló dolgok: rántott hús, húsleves, lecsó

Az otthoni főzés is egyre drágább az infláció miatt.

Az mfor végignézte néhány klasszikus fogás hozzávalóit, és a KSH átlagáraival kiszámolta, hogy

- a csirkehúsleves ára egy év alatt 1000-ről 1400 forintra,

- a rántott karajé 1600-ról 2000-re,

- a lecsóé 1700-ról 2100-ra,

- a kakaós palacsintáé 430-ról 530-ra nőtt.

Vagyis a palacsinta drágult a legkevésbé, bizonyára azért, mert a cukor, a liszt, az olaj és a tej árát is rögzítették. Mindez persze sokkal többe is kerülhet, ha az ember drágább termékeket választ.

A KSH adatai szerint júliusban 13,7 százalékkal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál. Az élelmiszerek ára 27 százalékkal emelkedett.

Ha a januári árakat vesszük alapul, azt látjuk, hogy számos élelmiszer Magyarországon drágul a legnagyobb mértékben az Európai Unióban. Júniusban ilyen volt a kenyér, a hús és a margarin.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek