Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az olimpia reményében szélesítik az M1-es és az M7-es autópályákat

A bővítésnek 2023-ra el kell készülnie, a kormány reményei szerint 2024-ben olimpia lesz Budapesten.

A kormány tervezi a m1-es autópálya hatsávossá bővítését - válaszolta az Országgyűlésben egy kérdésre Fónagy János NFM államtitkár. Jelenleg a M-M7 elágazástól Hegyeshalomig 2x2 sáv vezet, ami a Budapest-Győr szakaszon 2x3 sávosra bővítenének.

Az M7-es három sávossá alakítása is szerepel a tervekben. Jelenleg a balatoni sztráda Székesfehérvár és Budapest között az egyik oldalon 1x3, a másikon 1x2 sávos. A tervek szerint mind a két oldalon Balatonvilágosig megépítenék a harmadik sávot is.

Nyugat.hu

Mindezt megírtuk már tavaly karácsonykor Mégis 2x3 sávosra bővítik az M1-es és M7-es autópályákat? 2016. December 25. 15:43 , az újdonság annyi, hogy az autópályabővítéseket a 2024-es olimpia megrendezésével indokolta Fónagy János. Ennek értelmében a bővítéseknek 2023-ra el kell készülniük.

Az olimpiarendezés jegyében a két autópálya mellett új vasúti és közúti híd is épülne a Dunán. Ezek a beruházások több százmillióba kerülnek, de a kormány nem számolja az olimpia költségeihez, mondván, az olimpia nélkül is szükség van rájuk.

Ez utóbbit mi is alátámasztjuk, karácsonyi cikkünkben is írtuk, hogy az M1-es állandóan túlzsúfolt, gyakorlatilag lehetetlen tartani az autópályatempót, és magas a balesetveszély is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra