Júliusban már 2x2 sávon repeszthetünk Szelestéig

A Szombathely Vát közti szakaszon is száguldhatunk júliustól, de lesz itt még M87 és egy csomó másik út is. Az MSZP már reagált.

Csütörtökön délelőtt sajtóbejáráson voltunk az M86-oson Vép mellett. Az ilyen eseményeken sok a beszéd, így ha nem akar hámozni a kedves olvasó, és csak egy bekezdésnyi ideje van, mondjuk a lényeget: épül az M86-os út. Mederburkolás, vízelvezetés, növénytelepítés, vadkerítés-építés és aszfaltozás lesz a következő hónapokban, júliusban pedig már átadják a Szombathely és Vát közti gyorsforgalmi szakaszt.

No, de vegyük csak sorjában a történteket. Hende Csaba miniszteri Audija és a egy másik autó lezárta a 86-os utat, amíg a sajtókonvoj áthaladt rajta Zanatnál, utána porzó aszfaltcsíkon robogtunk egészen a vépi felüljáróig, ami mellett a régi utat már javarészt eltüntették (hiszen a felüljáró kiváltja azt). Kaptunk közgépes mellényt, sisakot, felállt az öltönyös sorfal: beszédek.

Látogatás az épülő M86-oson
Bonyhádi Zoltán

Loppert Dániel, NIF szóvivője elárulta, hogy júniustól már átadják az utat (alacsonyabb sebességkorlátozással), júliustól pedig már tényleg lehet Szombathely és Vát között is 110 km/h-val száguldani. Aztán Hende folytatta azzal, hogy az enyhe tél segíti a munkálatokat, és már folynak a munkálatok Csornánál is. Közben a fejünk felett kondenzcsíkot húzva haladt el egy repülőgép, reméljük nem chemtrail-támadás volt.

Látogatás az épülő M86-oson
Júniusban már egyenes lesz az út
Bonyhádi Zoltán

Puskás Tivadar beszélt a Borostyánútról, aztán megjegyezte, hogy két éven belül Szombathelytől Csornáig is elkészül az út. Ágh magabiztosan azt mondta, hogy a választások után az lesz a feladatuk, hogy ezt a lendületet a következő ciklusban is megtartsák.

Magyarország jobban sávosít - a 2x2 sávos jövőkép

Végül Kovács Ferenc útügyi miniszteri biztos súgott a 2x2 sávos jövőről: 2020-ig tervben van az elkerülő szélesítése (Táplánszentkereszt és Egyházasrádóc irányába), Kőszeg felé az M87-es megépítése, Jánosházától Kámig az út 2x2 sávossá alakítása, és a körmendi elkerülőtől az országhatárig is tervezik az építést.

Látogatás az épülő M86-oson
2012 június és 2014 március
Bonyhádi Zoltán

Frissítés: időközben sajtóközlemény is landolt a postaládában az MSZP Vas megyei Szervezetétől a témához kapcsolódóan.

Hende és Ágh hülyének nézik a Vas megyeieket! – Közlemény

Hende Csaba és Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjei ma nyolcadszorra húzták le a bőrt a rendkívül akadozva épülő M86-os útról. Miközben diadalittasan számolnak be újból és újból az útépítésről, megfeledkeznek arról, hogy az elmúlt négy évben egyetlen egy méter autópálya, illetve autóút se épült Szombathely és Csorna között.

A Szombathely Vát közötti épülő szakaszra a forrást a Gyurcsány- Bajnai kormányok biztosították, amely szakasz 2011-ben elkészült volna, ha a Fidesz házi útépítő cége, a Vegyépszer csődbe nem megy. Így ezt a szakaszt Orbán Viktor kedvenc oligarchája, Simicska Lajos és a Közgép építi kétszeres áron. Hende Csaba és Ágh Péter jó lenne, ha felismernék, hogy duma helyett inkább dolgozniuk kellett volna! Mondjunk rájuk nemet április 6-án!

MSZP Vas megyei Szervezete
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet