Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Január elsejétől fizetős lesz az M85-os autóút

Az MTI javította hírét, de ez is érinti a fővárosba autózó vasiakat.

Frissítés: Az M85-ös lesz fizetős

Az MTI közben javítást adott ki, módosították ma délelőtti tudósításukat, amire lejjebb hivatkoztunk. A módosítás szerint az M85-ös kerül le a nem fizetős utak listájáról.

Azonban ez is érinti a fővárosba autózó vasiakat, Csornától az M1-es autópályáig már az M85-ösön autózunk, az M86-os Csornánál északra, Mosonmagyaróvár felé kanyarodik.


Korábban írtuk:

A nemzeti fejlesztési miniszter módosította a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló korábbi rendeletet - a jogszabály a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg, és szombattól hatályos.

2016 januártól ismét kikerülnek a táblák az M86-os út mellé
Tánczos Mihály

Nem kell díjat fizetni mostantól az M43-as autópályának a makói csomópont és az országhatár közötti szakaszán, továbbá az M60-as autópályának a Pécs délnyugati elkerülő szakaszán az 58. számú valamint az 5826. számú utak között.

A rendelet szerint az M86-os, valamint az M85-ös autóút és az M9-es autópálya viszont a jövő év január elsejével lekerül a nem fizetős listáról – írja az MTI.

Vagyis csak egy évig lélegezhetett fel a vasi autóstársadalom. 2014 év végén ugyanis egy kisebb fajta huzavona után felkerültek , majd aztán lekerültek a matricás táblák az M86-os út szélére. Akkor Fónagy János államtitkár azt mondta , hogy amíg az M86-os út nincs készen teljes hosszában, addig fizetni sem kell annak használatáért, hiszen hogyan is nézne ki, hogy el nem készült útért díjat számítsanak fel. Előfordulhat, hogy 2015. december végéig tehát összekötik végre Szombathelyt és Győrt egy kétszer két sávos gyorsforgalmi úttal?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra