Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szippantós kocsikkal kell kiszivattyúzni a vizet az épülő M8-as kerékpár-aluljárójából

Olyan területre építik Rábafüzes és Szentgotthárd között, ahol állandó probléma a belvíz.

„2020 augusztus óta szivattyúzzák a vizet, de nem akar elfogyni! Egy olyan lapos részre terveztek és építettek alagutat, ahol mindig gondot okozott a belvíz” – írta olvasónk hétfőn.

Épülő kerékpáros aluljáró az M8-asnál
Bana Ferenc

Az M8-as gyorsforgalmi út építéséről van szó, az épülő út keresztezi a Szentgotthárd és Rábafüzes közti bekötőutat. A bekötőút mellett bő 30 éve kerékpárutat építettek ki.

A gyorsforgalmi utaknak nem lehet szintbeli kereszteződésük, ezért a kerékpárútnak egy aluljárót építenek a gyorsforgalmi pályája alatt. Viszont ez a terület tényleg vizes, néha vízimadarakat is látni, eső után szinte az egész terület víz alatt van.

Épülő kerékpáros aluljáró az M8-asnál
Bana Ferenc

Olvasónk levele nyomán kedden elmentünk és megnéztük az épülő aluljárót. Némi meglepetésünkre azt láttuk, hogy szippantós autókkal, nagy teljesítményű szivattyúkkal szivattyúzzák ki a vizet az aluljáróból.

Az ott nézelődőktől megtudtuk, az építmény aljában most egy méterrel alacsonyabb a vízszint, mint az előző napokban. De ahogyan a képeken is látszik, van még bőven.

Épülő kerékpáros aluljáró az M8-asnál
Bana Ferenc

Persze, felmerül a kérdés, ha ideiglenesen sikerül vízteleníteni az aluljárót, és be is tudják fejezni, akkor később hogyan oldják meg a vízelvezetést, és csapadékosabb időben elöntheti-e az esővíz.

Kérdéseinket elküldtük az útépítés megrendelőjének, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nek, amint választ kapunk, azt természetesen közöljük.

Épülő kerékpáros aluljáró az M8-asnál
Bana Ferenc
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra