Ma 70 éves Puskás Tivadar, Szombathely volt polgármestere, Szombathely és Vas megye díszpolgára

Veszprémben született 1952-ben, 1982-ben került – családjával együtt – Szombathelyre.

Dr. Puskás Tivadar 1952. augusztus 16-án Veszprémben pedagógus családban született. Nős, felesége háziorvos, szakfelügyelő főorvos.

A doboknál: Puskás Tivadar
Garai Antal Atom

Tatabányán az Árpád Gimnázium francia tagozatos osztályában érettségizett. 1977-ben általános orvosi, majd 3 szakorvosi diplomát szerezett Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

Hende Csaba, Puskás Tivadar és Mészöly Gézáék édességet gyártottak a Mészáros Cukrászdában
Bonyhádi Zoltán

1982-ben került – családjával együtt – Szombathelyre. Szülei Vas megyéből, Pinkamindszentről származnak, így 1982-ben tehát „hazatelepültek” .

1976-tól az Országos Mentőszolgálatnál dolgozott.

Puskás Tivadar
Garai Antal Atom

Kivonuló mentőorvos, majd 1992-től a Vas megyei-, 2003-tól pedig még a Győr-Moson-Sopron megyei Mentőszervezet vezető főorvosi teendőit is ellátta. 2005-től a Nyugat-dunántúli Régió vezetője lett. A napi mentőorvosi tevékenység mellett a lélegeztetés, a helyszíni altatás kérdéseivel foglalkozott, a szívinfarktusban szenvedő betegek alvadékoldó kezelését – vidéken elsőként – alkalmazta helyszíni körülmények között Szombathelyen.

1991-ben és 1992-ben az Európa Tanács támogatásával külföldi tanulmányúton vett részt. Az itteni tanulságok után kezdték hirdetni a 15 percen belüli kiérkezést lehetővé tevő mentőállomás-hálózat kiépítésének fontosságát.

Puskás Tivadar
szombathely.hu

Tagja a Magyar Orvosi Kamara Felügyelő Bizottságának, a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány Kuratóriumának, 2002-ben a Vas megyei Vöröskereszt elnökévé is választották. A Szombathelyi Székesegyház Egyházközségének képviselője.

Puskás Tivadar újraélesztést gyakoroltat a szombathelyi képviselőkkel
Vágvölgyi Bálint

2006-ban Fidesz-KDNP közös listán jutott be a parlamentbe a Vas megyei területi listáról. 2010-ben egyéni képviselőként jutott be a parlamentbe Vas megye 1. számú választókerületében. 2010-ben és 2014-ben Szombathely polgármesterévé választották. 2019-ben bejelentette visszavonulását, az önkormányzati választáson már nem indult.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet