Ma is melegrekordok dőltek meg

Összesen 52 állomáson mértek magasabb értéket, mint 101 éve.

Szombaton délelőtt megdőltek a 101 éves országos és fővárosi melegrekordok, írja az Időkép . A korábbi rekordok egyaránt 1921-ben születtek, mind a budapesti, mind az országos napi csúcs esetében, ekkor Budapesten 13, míg Sopronban 15,3 fok volt.

A 2022-es év első napján viszont ezeket az értékeket már délelőtt elértük, Budapest környékén 14 fokot mértek, míg nyugaton 16 foknál is melegebb volt.

A végleges maximumokról később az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatott. Mint írták: Főnyeden 17,5, Sümegen pedig 17,4 fokig emelkedett szombat délutánra a hőmérséklet, ezzel pedig több mint 2 fokkal dőlt meg a korábbi csúcs. Hozzátették, hogy egyébként összesen 52 állomásukon mértek magasabb értéket, mint 101 éve.

A fővárosi csúcs is a múlté: Lágymányoson 14,4, míg Újpesten és Ferihegyen is 14,2 fokot regisztrált az OMSZ műszere – írja a 24.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás