Ma még durvább lesz a hőség, de este zivatar, jégeső jöhet

Szombaton aztán érkezhet egy hidegfront.

Tovább fokozódik a hőség - közölte szerda reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat, melynek előrejelzése szerint szerdán már az ország nagyobb részén (a nyugati megyékben alacsonyabb valószínűséggel) elérheti, meghaladhatja a 27 fokot, sőt az Alföld középső és délkeleti részén egyes helyeken a 29 fokot is a napi középhőmérséklet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű.

Vas és Zala megyékre egyébként elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hőség miatt, míg az ország többi részére másodfokút.

Ugyanakkor a késő délutáni, esti órákban elsősorban a Dunántúl déli és nyugati részeit zivatarok érhetik el, bár mint megjegyzik: nem sok helyen). A zivatarokat viharos széllökések (> 60-70 km/h), jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó), illetve intenzív csapadék kísérheti. A nyugati, délnyugati határvidéken hevesebb zivatarok előfordulásához is kedvezőek a feltételek, arrafelé akár 90 km/h-t meghaladó széllökések, illetve nagyobb méretű (akár 2 cm-t meghaladó) jégszemek is előfordulhatnak.

Szombaton jöhet némi enyhülés, de az érkező hidegfront hatására csak néhány fokkal csökken a hőmérséklet.

Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás