Ma ne induljon kirándulni, viharos szél és jegeső is ígérkezik

Szombat éjfélig van érvényben riasztás.

Az újabb hullámban érkezett csapadékzónában helyenként zivatarok is előfordulhatnak, ezeket viharos szél 60-70 km/h, apró szemű jégeső, és intenzív csapadék kísérheti – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délelőtt folyamán várhatóan átmenetileg csökken a záporok, zivatarok száma az országban.

Délután hazánk délkeleti felén mutatkoznak kedvező feltételek újabb zivatarok kialakulásához, a délkeleti, keleti határ közelében akár heves zivatarok is előfordulhatnak. A cellákat viharos, legalább 60-80 km/h, hevesebb zivatar esetén akár 80-90 km/h-ás kifutószél, jégeső és lokálisan nagy mennyiségű csapadék is kísérheti.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Az esti, késő esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység, így szombat éjfélig van érvényben riasztás.

A délutáni zivatarok számosságát, térbeli előfordulását tekintve még jelentős a bizonytalanság. Szombatra virradó éjszaka átmenetileg köd is képződhet - jegyezték meg a legvégén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás