Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mágia és misztikum a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban

Népmesei elemekre épülő, igazi családi színházzal készül vasárnapi bemutatójára a bábszínház. A klasszikus mesei hagyományokat sem nélkülöző darabban bemutatkozik a két új társulati tag is: Guary Szandra és Janicsek Péter. Mi már láttunk részleteket, Önökkel is megosztjuk!

Zenés, misztikus és humorosan szórakoztató; címszavakban így lehetne összefoglalni Jevgenyij Svarc Az elvarázsolt testvérek című mesejátékát, melyet vasárnap tíz órától már a közönség is megismerhet. Mindezen túl persze, a felnőtté válás, elengedés és útja bocsájtás témaköre is körülszövi a történetet, hiszen a gyerekekben lévő önállósági vágy már óvodás korban megmutatkozik.

Mesebolt Bábszínház sajtóreggelije
Sajtóreggeli a Meseboltban
Bonyhádi Zoltán

Az orosz szerző gyakran nyúlt klasszikus mesékhez, mint például a Hókirálynő, a testvérek története, azonban a népmesei világot idézi fel bennünk. A meseboltosok feldolgozása, csak fokozza ezt a hatást, Lázár Zsigmond zenéje tökéletesen illeszkedik Boráros Szilárd díszletéhez és maszkjaihoz. Mert ebben az elvarázsolt világban a színészek nem mimikájukkal adják át az élményt, hangsúlyosak karaktermozgások és gesztusok. Prózai színészként is helyt kell állniuk, a figurák rendkívül pontosak, nem elnagyoltak a karakterek.

Debrecenben bérletes a Baltazár Espinoza, sikerek Kecskeméten

Bár pont egybeesett a főpróbahéttel, mégis nagy öröm, hogy elmentünk Kecskemétre játszani.

- mondta el, Kovács Géza, az előadás rendezője. Három darabot vittek, mindhárom sikeresen szerepelt, sőt, a Baltazár Espinoza ebben az évadban bekerült a debreceni színház ifjúsági- és felnőtt bérletes előadásába.

Mesebolt Bábszínház: Az elvarázsolt testvérek
Az elvarázsol testvérek. Nálunk már ma láthat részleteket!
Bonyhádi Zoltán

A Mesebolt Bábszínház idén is több bemutatóra készül, körülbelül 350-60 előadásuk lesz az évadban. Minden öröm mellett persze, rengeteg a nehézség: díszletépítés, műszak hiánya, egyeztetési gondok az Agorával. Kovács Géza azonban hozzátette, hogy mindezek ellenére, mind a társulat, mind pedig a háttérmunkások emberfeletti munkát végeznek, melynek a sikerek a bizonyítékai.

Mesebolt Bábszínház: Az elvarázsolt testvérek
Mihail Dörmögics
Bonyhádi Zoltán

A bemutató helyszíne: MMIK színházterem (9700 Szombathely, Ady tér 5.)

A bemutató időpontja: 2014. október 26. vasárnap 10 óra

JEVGENYIJ SVARC: AZ ELVARÁZSOLT TESTVÉREK

Rendező: Kovács Géza | Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida | Tervező: Boráros Szilárd | Zene: Lázár Zsigmond | Koreográfus: Fosztó András Szereplők: Császár Erika, Dénes Emőke, Kovács Bálint, Kőmíves Csongor, Janicsek Péter mv., Guary Szandra

A ravasz Zöldboszorka mindenkit ujja köré csavar, elvarázsol, aki birodalmába beteszi a lábát. Ezt tette Dolgos Vaszilissza két fiával is, akiket szintén elvarázsolt, de sajnos senki nem tudja mivé. Az anya beáll szolgálatra, hogy kiváltsa két fiát. Nem sok esélye van, de segíti őt Mihail Dörmögics, a medve, Golyhó, a hűséges kutya, és Macsek Ivanovics, a gyönyörű kandúr. És megérkezik a legkisebb fiú, Ivanuska is, aki nem ismer félelmet. Mese az anyai szeretetről, áldozatvállalásról, a gyermekek kíváncsiságáról és önállóság utáni vágyáról.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra