Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magyar banki alkalmazott segített tisztára mosni több mint félmillió eurót, ami illegális osztrák nyerőgépekből jött

Az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal nyomozást folytat Michael H. és társai ellen, akik illegálisan üzemeltettek nyerőgépeket Ausztriában – közölte a Police.hu.

A tiltott szerencsejátékból befolyt bűnös vagyont magyar és szlovák cégeknek utalva visszaforgatták legális vállalkozásokba és befektették vagy készpénzben felvették a tisztára mosott összegeket.

Az osztrákok keresték meg a magyar rendőrséget a bűnügy magyarországi szálainak felderítésére, akik megállapították, hogy az osztrák bűnözők a 33 éves N. György banki alkalmazottal álltak kapcsolatban, akinek közreműködésével több magyarországi pénzintézetnél nyitottak számlákat.

A nyomozás adatai szerint a férfi 582 ezer euró bűncselekményből származó pénzösszeg eredetének eltitkolásában vett részt, amiért az osztrák személyektől pénzt kapott.

A magyar nyomozók az ausztriai akcióval egyidejűleg 2019. május 22-én több helyszínen tartottak kutatásokat.

A lefoglalt nyerőgépekre most az osztrák rendőrség vigyáz
bundeskriminalamt.at

Ezek alkalmával tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint a bűncselekményből származó vagyonelemeket foglaltak le a rendőrök, valamint zár alá vettek egy nagy értékű autót és több bankszámlát is.

Elfogták a pénzmosással megalapozottan gyanúsítható N. Györgyöt is, akit – kihallgatását követően – bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök beazonosították és elfogták L. Zsoltot is, akinek nevére több számlát is nyitottak, és aki így közreműködött a pénzmosásban. A férfi gyanúsítotti kihallgatását követően szabadlábon védekezik.

A magyarországi művelettel párhuzamosan az osztrák rendőrök is összehangolt akciót tartottak.

Lefoglaltak 600 nyerőautomatát és 382 ezer euró értékben bűncselekményből származó vagyonelemeket is. Több személyt is kihallgattak gyanúsítottként az alapbűncselekmény, a tiltott szerencsejáték szervezésének elkövetése miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra