Magyar e-kereskedők feljelentik a Temut

A GVH-hoz fordultak miatta.

Bár kétes háttérrel rendelkezik a Temu-oldal, rendkívüli népszerűségnek örvend az olcsó termékeket kínáló hirdetéseivel, melyek az elmúlt hónapokban intenzíven terjedtek a különböző közösségi médiás felületeken. Február elejére a Temu már az Alza előtt állt vásárlószámban, csak az eMAG előzte meg, írja a 24.hu.

„A versenytársak eddig tehetetlenül szemlélték, hogy a PDD Holdingshoz tartozó cég a piacszerzés érdekében nem riad vissza attól, hogy esetenként jelentős veszteséggel árulja termékeit, ezzel együtt működése a kötött uniós és nemzeti jogszabályi, illetve adózási környezethez képest lényegesen rugalmasabb” – írja a lap.

Az Ecommerce Hungary e-kereskedelmi szövetség bejelentette, hogy versenyhivatali beadványt készít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) számára, amelyben dokumentálja a Temu által állítólagosan elkövetett jogsértéseket. Ormós Zoltán, az Ecommerce Hungary alelnöke, elmondta, hogy számos jogsértés történik a Temu esetében, de konkrét példákat nem említett. Ígéretük szerint a hozzájuk csatlakozni kívánó kereskedők tájékozódhatnak a részletekről majd.

A Gazdasági Versenyhivatal korábban már közölte, hogy a Temu kapcsán mindössze egy panasz érkezett hozzájuk, de az nem a GVH hatáskörébe tartozott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek