Már a magyar gyerekek egy része is iszik

A 11 éves magyar gyerekek 25 százaléka ivott már alkoholt.

A világ élvonalában vannak a magyar gyerekek az alkoholivás megkezdésében – írta a hvg.hu, az Egészségügyi Világszervezet egy friss tanulmányára hivatkozva.

A jelentés szerint Magyarországon a 11 évesek negyede ivott már alkoholt. Míg a fiúk között közel 30 százalék, a lányok között csaknem 20 százalék az arány.

A jelentés szerint Angliában még aggasztóbb a helyzet: ott a 11 évesek egyharmada és a 13 évesek több mint fele ivott már alkoholt, a 15 évesek között pedig a lányok nagyobb valószínűséggel rúgnak be, mint a fiúk.

A felmérések azt mutatják, hogy minél korábban kezdenek el inni a gyerekek, az alkoholfogyasztás annál komolyabb problémává válhat idősebb korukban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek