Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar-kirgiz fejlesztési alapról döntött a kormány

Erre az idei költségvetésből 50 millió amerikai dollár (mintegy 15 milliárd forint) fordítható.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alapító okiratot a külgazdasági és külügyminiszternek - a pénzügyminiszter bevonásával, a Magyar Export-Import Bank Zrt. szakmai közreműködésével - október 31-ig kell véglegesítenie a kirgiz féllel.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Idén júliusban a kormány 20 darab lélegeztetőgépet ajándékozott a Kirgiz Köztársaságnak azokból a gépekből, amelyeket feleslegesen szerzett be. Még 2018 szeptemberében jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kirgiz fővárosban, hogy a közép-ázsiai országok egyre komolyabb gazdasági fejlődésen mennek keresztül, ezért a magyar gazdaságnak kifejezetten érdeke, hogy kivegye a részét és hasznát ebből a fejlődésből.

Hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra Kirgizisztán elnöke - erről Orbán Viktor magyar kormányfő számolt be közösségi oldalán. A kirgiz elnök látogatása során a két állam együttműködését stratégiai partneri szintre emelő dokumentumot írnak majd alá, amely a gazdaság, a kereskedelem, az oktatás és a nemzetközi politika területén bővíti az eddigi együttműködést. - írja a napi.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés