"Magyar" kokaint az USÁ-ba? - Rekord fogás a reptéren

Sokan azt gondolják, hogy a kemény drogok külföldről érkeznek hazánkba. Most viszont 300 millió forint értékű kokaint akartak tőlünk az USÁ-ba és Ausztráliába küldeni.

Ezúttal nem a hazánkba érkező csomagok, hanem a tőlünk küldöttek rejtettek kábítószert. A napokban 20 kilogramm kokaint foglaltak le a repülőtéri vámosok három postai csomagból.

A NAV Repülőtéri Főigazgatóság postai forgalmat ellenőrző pénzügyőrei a feladott export küldeményeket kábítószer-kereső kutyával is átvizsgálják. A napokban történt vizsgálatok során az állat több feladni kívánt postai csomag esetében is idegesen jelzett. A pénzügyőrök ezért tételes vámvizsgálatot végeztek, amelynek során két, az Amerikai Egyesült Államokba feladni kívánt küldeményben összesen 18917 gramm fehér port tartalmazó csomagra bukkantak. A csomagokban lévő fehér por a kábítószer-tesztre pozitívan reagált, mint kokain.

Külföldre feladott csomagokból került elő a 300 milliót érő kokain
NAV / nyugat.hu

Tételes vámvizsgálatot végeztek továbbá egy ausztráliai rendeltetésű csomag esetében is. Itt 1017 gramm fehér port tartalmazó csomagot találtak. A fehér por a kábítószer-tesztre szintén pozitívan reagált, mint kokain.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a küldeményeket visszatartotta és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségre. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 300 millió forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló