Magyar Péter nekiugrott a független sajtónak is

Azt mondja, le kell váltani a teljes médiaelitet, közvetlenül kell kommunikálni e magyar emberekkel.

„Mára egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része. A rogáni propaganda szerepe eddig is nyilvánvaló volt. Sok pénzzel és a legképtelenebb hazugságok ismétlésével elhitetni a fehérről, hogy fekete. Elhallgatni és lejáratni mindenkit, aki kibeszél az Orbán-Gyurcsány kánonból” – írja kedd reggeli Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

A politikus ezek után a független médián is elveri a port. Szerinte ugyanis:

 • Világossá vált, hogy az úgynevezett független sajtó jelentős része is a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt.
 • Ma már ott tartunk, hogy magukat oknyomozónak nevező portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait.
 • Ma már egymást idézi, egymásra hivatkozik a rogáni és a gyurcsányi média, és beállt a sorba sok, magát függetlenként pozícionáló sajtótermék is.
 • Lehet persze pereskedni, helyreigazítást kérni, de mindenki tudja, hogy ez nagyjából felesleges, hiszen semmit nem ér egy hónapokkal később, legalul megjelenő gúnyos helyreigazítás.
 • Magyar Péter szerint nem véletlenül van így kialakítva a jogszabályi környezet, mert így tud a propaganda gondtalanul működni, "következmények nélkül hazudni, így tud bárkit, akár magánszemélyeket is gond nélkül tönkretenni".

  Magyar Péter egy budapesti tüntetésen
  Halmos Bálint

  A politikus ezek után arra a következtetésre jut, hogy

  Ha valódi változást szeretnénk elérni, akkor nem csak a korrupt hatalmi elitet kell leváltani, hanem a rendszert kiszolgáló, annak fenntartásában érdekelt média elitet is. Csak úgy érhetünk el valós eredményeket, ha közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot és azt minél több emberhez eljuttatjuk.

  Magyar elismeri, hogy a média valóban a negyedik hatalmi ág, de egy egy olyan hatalmi ág, amelyet valójában senki nem ellenőriz.

  „Mi a TISZA Pártnál azon fogunk dolgozni, hogy fenntartsuk a közvetlen kommunikációt a magyar emberekkel, egymás szemébe nézzünk és megszorítsuk egymás kezét. Így biztos nem lesz a fehérből fekete”

  – biztosítja a híveit a politikus, aki Deák Ferencet is idézi:

  “Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.”

  Hogy tompítson kicsit a bejegyzés élén, van egy rövid utóirat is:

  "Jelen bejegyzés nem a valódi újságírók ellen íródott. Akinek nem inge, nem veszi magára."

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet