Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gondolta volna, hogy Borsodban is jobb nyugdíjasnak lenni, mint Vas megyében?

A legmagasabb nyugdíjakat Budapesten, a legalacsonyabbakat Szabolcsban fizetik ki.

A statisztikai hivatal (KSH) eddig nem közölt adatokkal szolgált nemrég. Közzétették, hogy megyénként mekkora volt az átlagnyugdíj 2018-ban, és így össze is lehet hasonlítani, melyik megyében magasabbak, illetve alacsonyabbak a nyugdíjak.

A részletes adatokat az mfor.hu közölte , ebből kiderül, hogy - nem meglepő módon - Budapesten a legmagasabb az átlagnyugdíj, 154,3 ezer forint havonta.

A legalacsonyabb nyugdíjat, átlagosan havi 115,6 ezer forintot, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők kapják. Egyébként ugyanitt a legmagasabb és a legalacsonyabb az átlagos nettó bér is.

Alig kapnak nagyobb nyugdíjat a szabolcsiaknál a Bács-Kiskun megyében élők, 115,9 ezer forintot, a harmadik legkisebb nyugdíj pedig Békés megyéhez kötődik, 116,2 ezer forint.

A rangsor elején Budapest mögött jócskán leszakadva áll Fejér megye 134,2 ezer forinttal, mögötte a dobogó harmadik fokán pedig Pest megye 134 ezerrel.

Vas megye a középmezőnyben van, havi átlagos 125,7 ezer forinttal.

Ami érdekes, hogy Budapesten, Fejér és Pest megyén kívül Komárom-Esztergom, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén is megelőzi Vas megyét. Az ország többi megyéjében alacsonyabb az átlagnyugdíj, mint Vasban.

Az adatokból az is kiderül, hogy a a régiókban 4,4-5 százalék közötti mértékben emelkedtek a nyugdíjak egy év alatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra