Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarok, figyelem: bankcsőd Ausztriában

Ezrek várnak a pénzükre a magyar határ mellett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csődbe ment a Commerzialbank Mattersburg, egy osztrák hitelintézet, amely elsősorban a magyar határ mentén tevékenykedik – számolt be az osztrák sajtó. A pénzintézet vezetőségét csalással vádolják.

A bank csődje miatt már 245 millió eurót fizetett ki az osztrák betétbiztosítási alap, összesen körülbelül 490 millió eurónyi kártalanításra lesz szükség. A hitelintézet viszonylag kicsi méretű, 14 ezer ügyfelük van.

A pénzintézet vezetését könyvelési csalással vádolják: eszközeik körülbelül fele nem létezik valójában, illetve fiktív ügyfeleket, ügyleteket is regisztráltak. Néhány jó adósminősítéssel rendelkező ügyfélnek fiktív hiteleket könyveltek el. Az éveken át folyó csalásra a bank könyvvizsgálói nem jöttek rá.

Az osztrák felügyelet, az FMA felfüggesztette a pénzintézet működési engedélyét, a bankot valószínűleg fel fogják számolni. Azt nem tudni, hogy az osztrák-magyar határon található nagymartoni székhelyű pénzintézetnek hány magyar ügyfele lehetett. - írja a portfolio.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés