Magyarország ellen túlzottdeficit-eljárás indulhat

Idén 5,4 százalék lehet a magyar költségvetési hiány, amely jócskán meghaladja az előírt 3 százalékot.

Magyarországgal szemben túlzottdeficit-eljárást indít az Európai Bizottság a most közzétett 2024-es európai szemeszterre vonatkozó tavaszi csomag szerint, amelynek célja, hogy erős és jövőálló gazdaságot építsen az EU számára – írja a portfolio.hu.

Nem Magyarország az egyetlen, amely ellen eljárás indul, hat másik tagállammal szemben is indokoltnak látják: Belgium, Franciaország, Olaszország, Málta, Lengyelország és Szlovákia.

Idén 5,4 százalék lehet a magyar költségvetési hiány, amely jócskán meghaladja az előírt 3 százalékot. Az eljárás elindításáról az Európai Tanács dönt majd, várhatóan július közepén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek