Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország EU-ból való kizárását követeli a luxemburgi külügyminiszter

Jean Asselborn szerint nem lehet elfogadni, hogy egy ország masszívan megszegi az EU alapértékeit.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A luxemburgi külügyminiszter a menekültekkel való bánásmód, az igazságszolgáltatás és a sajtó függetlenségének megtörése miatt akar megszabadulni Magyarországtól - írja a Die Welt .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Jean Asselborn elsősorban a menekültek elleni brutális fellépést tartja EU-ellenesnek. A kormány úgy bánik a háború elől menekülőkkel, mint a vadállatokkal. A kerítés, amelyet Magyarország épít, egyre hosszabb, magasabb és veszélyesebb. Éppen hogy csak tűzparancsot nem adtak ki a határnál - mondta a lapnak adott interjújában.

Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter
Forrás: eu2015lu.eu

De bírálta az Orbán-kormány tevékenységét más területeken is – számolt be az interjúról a Klubrádió. Az igazságszolgáltatás függetlenségének kikezdése, a sajtószabadság korlátozása is a bűnlajstromon van.

Az uniónak ilyen esetben átmenetileg vagy akár véglegesen ki kell zárnia azt a tagját, amely nem tartja be az EU alapelveit – mondta Asselborn. A kizárás ugyanis az egyetlen lehetőség arra, hogy az EU egyben maradjon, és megőrizze az európai értékeket. Szerinte a kizárásról többségi döntést kellene hozni, mert már nem lehet tűrni azt a magatartást, amit Magyarország tanúsít.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés