Magyarország is megszavazta az újabb uniós szankciókat Oroszország ellen

Szijjártó Péter szerint elérték, hogy a magyar embereknek ne fájjon.

Az Európai Unió újabb szankciókat fogadott el Oroszországgal szemben azután, hogy Vlagyimir Putyin bejelentette négy ukrajnai terület annektálását.

A friss büntetőintézkedések között szerepel a tengeren érkező orosz kőolajra meghatározott ársapka, uniós termékek, technológiák kivitelének, informatikai, mérnöki és jogi szolgáltatások nyújtásának tilalma – számolt be a Euronews nyomán az rtl.hu . Azt is megtiltják, hogy uniós állampolgárok orosz állami cégek irányító testületeiben töltsenek be tisztséget.

A szankciók elfogadásához a magyar kormány hozzájárulására is szükség volt, ami itthon épp az Oroszországot sújtó intézkedések ellen kampányol, a szankciókat hibáztatva az energiaárak elszállásáért és az inflációért.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szankciók megszavazását a Facebookon azzal magyarázta, hogy elérték, hogy Magyarország kivételeket kapjon azon intézkedések alól, amelyek „károkat okoznának a magyar embereknek vagy veszélybe sodornák Magyarország energiaellátásának biztonságát”.

Így elérték, hogy az olajársapka-mechanizmus alól kivételt kapjon a csővezetékes szállítás, és a nukleáris energiához kapcsolódó tevékenységek is mentességet kapjanak. Az új reaktorok építéséhez szükséges szolgáltatásokat és termékeket is a kivételek közé sorolták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek