Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magyarországon 23 ezer gyermek él édesanya nélkül

Többségük elhanyagolás, bántalmazás, szexuális erőszak vagy a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került ki családjából.

Az SOS Gyermekfalvak egy szokatlan anyák napi kampányban hívta fel a figyelmet azokra a gyermekekre, akik édesanyjuk nélkül kénytelenek ünnepelni az anyák napját. 

„Azt kívánom az anyukámnak, hogy legyen boldog nélkülem!”

„Azt kívánom anyukámnak, hogy legyen lakása és munkája!”

„Azt kívánom az anyukámnak, hogy bárcsak élne még!”

Többek közt ezek a kívánságok hangzottak el az állami gondozásban élő gyermekektől.

Az SOS Gyermekfalvak szerint ma mintegy 23 ezer gyermek – a kiskorúak több mint egy százaléka – él állami gondozásban, édesanya nélkül. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, szexuális erőszak vagy a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került ki családjából.

Ezek az okok rendszerint párosulnak más tényezőkkel, mint a szülők szegénysége, megoldhatatlan lakáshelyzete vagy akár kedvezőtlen munkaerőpiaci helyzete is. - írja az Index .

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra