Magyarországon egyre több az egyedülálló apa

Viszont ők általában több segítséget kapnak a környezetüktől.

Közel 64 ezer apa neveli egyedül gyerekeit Magyarországon – írja a hvg.hu, az Egyszülős Központra hivatkozva. Az egyszülős családok 19 százalékában neveli az apa a gyerekeket, miközben ez az arány egy évtizeddel korábban csak 13 százalék volt.

Az Egyszülős Központ közölte, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyedülálló édesapák általában több segítséget kapnak a környezetüktől, a társadalom megértőbb és támogatóbb az ő esetükben, miközben a feladatok ugyanazok, bármelyik szülő nevelje is a gyerekeket. Ez amiatt lehet, hogy a gyereknevelést, a családfenntartást a társadalom még mindig inkább női feladatnak tartja.

A 2022-es népszámlálás szerint 341 ezer olyan család él Magyarországon, ahonnan hiányzik az egyik szülő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek