Magyarországon kínai rendőrök is járőrözhetnek

Orbán fölöttébb szorgalmazza a kínai beruházásokat, mert ily módon kívánja ellensúlyozni az uniót.

Meglehetősen szokatlan, hogy egy EU- és NATO-tag – Magyarország – biztonsági megállapodást kössön Kínával, azaz az ottani Kommunista Párttal.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Márpedig a populista Orbán Viktor éppen erről írt alá szerződést a kínai közbiztonsági miniszterrel, ezen belül azt, hogy közös járőrök dolgoznak majd magyar földön - írja a Hírklikk.

Ez ismét csak arra utal, hogy a magyar vezetés segíteni kíván, hogy Peking még jobban megvethesse a lábát Európában. Az egyezmény teljes szövege nem ismeretes, de a The Times szerint nagyon úgy fest, hogy ahhoz a modellhez igazodik, amelyet Szerbia dolgozott ki Kínával.

Eszerint egyenruhás kínai rendőrök és szerb társaik közösen ellenőrzik azokat a helyeket, ahol nagy számban fordulnak meg kínai turisták, illetve üzletemberek.

Ezzel Olaszország is megpróbálkozott – ott él a földrészen a legnagyobb kínai közösség –, de letett róla, amikor kiderült, hogy a kontinensen titkos kínai rendőri hálózat működik és hírek szerint nyomást gyakorol az emigráns honfitársakra. Magyarországon is voltak ilyen esetek, de az Orbán-kormány hamar túltette magát a problémán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek