Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mai jó hír – Felpörögtek a megrendelések, új munkatársakat keres a Styl

A szombathelyi cég azon kevesek között van, akiknek fellendülést hozott a koronavírus-járvány. Bővítik a létszámot, várják a jelentkezőket.

Megszoktuk, hogy a koronavírus-válság kapcsán nehézségekről, visszaesésekről szólnak a gazdasági hírek, így aztán kétszeresen örülünk, amikor a szombathelyi Styl irodájában ülve valami egész másról hallunk. Arról, hogy a cég – részben a járvány, részben a korábbi jó döntések miatt – nemcsak túlélte az elmúlt fél évet, de megerősödve került ki belőle.

Olyannyira, hogy most bővítik a létszámot, új munkatársakat keresnek.

„A válság persze minket is érintett, hiszen Olaszországot, a minőségi szövetek legnagyobb gyártóját hónapokra lezárták, és a megrendelőink is elbizonytalanodtak. Ugyanakkor már januárban éreztük, hogy hatalmas kereslet lesz maszkokra, egészségügyi ruházatra, nekünk pedig megvoltak a gépeink, a munkaerőnk és a szaktudásunk. A teljes gyártási kapacitást napok alatt sikerült átállítanunk az új termékekre” – mondja Németh Anita műszaki igazgató.

Németh Anita
Kiss Tamás

Arra talán mindannyian emlékszünk, hogy a szombathelyi önkormányzat – az országban elsőként – a teljes lakosságot ellátta maszkkal; ezeket a Stylben gyártották, részben önkéntesek bevonásával. Azt viszont kevesen tudják, hogy ezt rövid időn belül számos más önkormányzati, intézményi és nagyvállalati megrendelés követte.

Amíg a régióban és az egész országban sorra álltak le a gyárak, addig a Stylnél szombaton és vasárnap is ment a munka; az ország legnagyobb textilmaszkot gyártó kapacitása alakult ki, több mint 17 külső varroda bedolgozásával.

Kis idő múlva a külföldi megrendelők is felfedezték a szombathelyi céget, és onnan is elkezdtek érkezni a megrendelések, ráadásul nem is csak az egyszerűbb, funkcionális darabokra.

Bővítik a létszámot
Kiss Tamás

„Ma már a maszkok is a divat részei, gyakorlatilag kiegészítők, amelyeket továbbra is gyártunk” – magyarázza Németh Anita.

Amúgy most kezd magához térni az iparág, és most látszik tisztán, hogy milyen helyes volt az a korábbi stratégiai döntés, hogy nem érdemes Kínával, Törökországgal és Bulgáriával árversenybe bonyolódni.

A piac ugyanis érezhetően a minőségi termékek irányában mozdul el, a Styl pedig pontosan ezt csinálja, és közben bebizonyosodni látszik, hogy mekkora értéke van a sokszínűségnek, a jó szakembereknek és a 60 éves tapasztalatnak.

„Jelenleg nagy és ismert nemzetközi divatmárkák számára gyártunk női és férfi felsőruházatot, öltönyöket, kosztümöket, ruhákat, szoknyákat, amelyek a világ minden részén megtalálhatóak a polcokon. Közben megjelentek új termékcsoportok is, mint például férfi alsónadrág vagy a sál. A cég termelésének nagy részét jelenleg a bérmunka teszi ki, de egyre fontosabb a saját láb, a saját márka, az, hogy új termékekkel új vásárlókat érjünk el, előszőr Magyarországon, aztán külföldön is” – árulja el a terveket a műszaki igazgató.

Németh Anita (b) és Molnár Tímea (j) optimista a jövőt tekinve
Kiss Tamás

Jelenleg körülbelül 250 ember dolgozik a cégnél, háromnegyedük a termelésben, a többiek egyéb területeken: labor, logisztika, export, adminisztráció stb. – tudjuk meg Molnár Tímea HR-vezetőtől.

Mivel úgy számolnak, hogy a megrendelésállomány tovább nő, és dolgoznak a saját márka felfuttatásán is, elkezdték a munkaerő bővítését.

Számos előnye van a Stylben dolgozni
Kiss Tamás

„Vannak olyan munkakörök, amelyek nem igényelnek szakképzettséget, például a betanított varró-, illetve vasalómunka, ilyen esetekben elsődleges elvárás a jó kézügyesség, a szorgalom, a munkához való megfelelő hozzáállás, de természetesen szükség van a szakképzett munkaerőre is azon munkakörökben, amelyek szakmai szempontból képesítést igényelnek” – teszi hozzá a HR-vezető, aki szerint a cég alkalmazottjai számos előnyt élvezhetnek.

Például:

 • 1 műszakos munkarend
 • kisgyermekes anyukák számára részmunkaidő lehetősége
 • a munkába járás biztosítása szerződéses buszokkal
 • cafeteria-juttatás
 • ösztönző prémium
 • Várnak mindenkit, aki úgy gondolja, a nagy múltú Styl-csapat tagja szeretne lenni.

  További részletek a lehetőségekről:

 • Telefon: 06 70 425 7048
 • Email-cím: allas@styl.hu
 • ❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
  Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
  Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
  Köszönjük nektek! ❤️

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  (X)

  Tovább az oldalra