Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mai morbid: dupla hullazsákot javasol a koronavírusos halottaknál az Emmi

Hasonlóan kell eljárni minden olyan elhunytnál is, akinél csak a fertőzés gyanúja merült fel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírusos elhunytak biztonságos szállítására vonatkozó előírásokat a Telex vette észre a Kásler Miklós által október 12-én kiadott egyedi utasításban. Az emberi erőforrás miniszter ebben a dokumentumban foglalta össze a járványkezelés legfontosabb tudnivalóit a kórházaknak. Kiderült belőle többek között, hogy az Emmi most is dupla hullazsák alkalmazását javasolja a koronavírusos elhunytaknál.

A dokumentumban ez áll: „a koronavírus fertőzésben elhunytat dupla exit zsákba szükséges tenni, a külső zsák felületét fertőtleníteni majd jelöléssel kell ellátni. Ez az osztályos ápoló feladata, amely során az egyszer használatos védőkesztyű, vízlepergető védőköpeny és minimálisan FFP2 maszk használata szükséges.” Hasonlóan kell eljárni minden olyan elhunytnál is, akinél csak a fertőzés gyanúja merült fel. Ez a protokoll június elején született meg, amikorra a járvány első hulláma véget ért – emlékeztet a Telex.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra