Viperákkal támadtak a négy gyermekkel majálisozó házaspárra Szombathelyen – súlyosan megsérült az apa

Több férfi támadt rá teleszkópos botokkal először egy nőre, majd a segítségére siető férjére egy koncert közben Szombathelyen.

(A cikk a „kórházi incidenssel” kezdődött sorozatunk része.)

Több mentő- és rendőrautó érkezett vasárnap este a szombathelyi  Jégpince utcába, a majális programsorozat keretében fellépő Nótár Mary koncertjének ideje alatt.

Információnk szerint több férfi támadt rá egy gyermekeivel a koncertet élvező nőre. Az asszonyt az elmondások alapján teleszkópos bottal – a köznyelvben viperának nevezett eszközzel – többször is megütötték a fején.

Ekkor ért vissza két gyermekével az apa, aki a támadást látva a felesége segítségére sietett, megütve az egyik támadót, de  őt is többször fejbe vágták, emiatt a földre került.

A majálison támadta meg több férfi a házaspárt, annak négy gyermeke előtt Fotó: Olvasó
TM/Nyugat.hu

A verést közelről végignézte a házaspár négy kiskorú gyermeke.  A legkisebb, egy kislány a felfordulásban kiesett a babakocsiból, de nem sérült meg. A gyerekek nagyon megijedtek, órák múlva is hevesen sírtak annál a hozzátartozójuknál, aki hazavitte őket a majális helyszínéről.

Az aggódó családtagok a kórházi épület előtt
TM/Nyugat.hu

A mentők a házaspárt kórházba szállították. A hozzátartozók elmondása alapján az asszony fején két helyen keletkezett 10-10 centis sérülés. A haj leborotválása után kapoccsal fogatták össze a sebeket az SBO-n.

Az anyát a gyerekei előtt vágták többször fejbe teleszkópos bottal
TM/Nyugat.hu

A férfi a fején és a mellkasán szenvedett sérüléseket. Úgy tudjuk, hogy csontja is törött, ő a kórházban töltötte az éjszakát, nem engedték haza.

A férj fej- és mellkassérüléseket szenvedett
TM/Nyugat.hu

Információnk szerint legalább az egyik támadó érintett az áruházi parkolóban történt verekedésben Taxisra támadtak Szombathelyen, majd nem várt fordulatot vettek az események May 01. 07:59 és ott volt a támadók között az a férfi is, aki a kórházi incidensben a járműben ült és aki ott volt a Szűrcsapó utcai szórakozóhelyen, ahol súlyos sérüléseket szenvedett egy bántalmazott féri. Az utóbbi esetnél az elmondások alapján a támadás komolyságára jellemző, hogy az egyik támadó páros lábbal ráugrott a már földön fekvő férfi koponyájára. A súlyos sérülésekkel kórházba szállított ember bűne elvileg az volt, hogy nem tudta megadni a kamatokkal megnövelt tartozását.

Tudomást szereztünk egy szintén a közelmúltban történt esetről is. (Nyomatékosan jelezzük, hogy egyelőre csak elmondásokra támaszkodhatunk.) A kórházi esetnél Vascsővel, fegyverrel támadtak ránk - állítja a sofőr, aki oszlopot döntött a szombathelyi kórházban March 24. 15:59 az „autós” családhoz tartozó K.R. békét ajánlott a másik családban vezető szerepet betöltő F.A.-nak és a Vas vármegyei Söptére invitálta a férfit ezen fejlemény alkalmából.

F.A.-t elkísérte egy hölgy rokona is. A településen aztán kiderült, hogy kb. 40, botokkal, „ütlegekkel” felfegyverzett fogadóbizottság várta az érkezőt, aki elmenekült, de a nőrokonát maradásra kényszerítették, nemi erőszakkal és megveréssel fenyegették. Ezt Facebook-live közvetítéssel is nyomatékosították.

A sértettek családtagjai a Szombathelyi Rendőrkapitányság épülete előtt, május elsején, hajnalban
TM/Nyugat.hu

-Na gyertek fiúk, itt vagyunk. Gyertek, meg lesztek b*va. Gyertek, ti koporsókurva, rákos g*ci!k Gyertek rákos szombathelyi kutyák! Gyertek, erre vagytok menők? Száz rendőrautóra? Meghaltok, rákos kutyák. (…) Te kis kurva,  seggbe leszel b*va, Dinnye! Bevállalok érted három évet, de ezért kifeszítelek, te kutya! (…) Nem mertél bejönni a Bubuval az utcába a Dzsináért! Meg lesztek b*szkodva, ahányan vagytok – hangzik el többek között az élő adásokban, de ezen a ponton egy békésebb hang is közbeszól:

-Állj, állj, ne sértegessetek senkit! („Dehogyisnem!” - jön a kontra a háttérből) Nekünk nem stílusunk nőt ütni, kurvák, gyerekeket ütni, ti rohadt f*szszopó rákos kutyák…

És így tovább. A szabadságában korlátozott nő végül egy higgadtan gondolkodó férfi segítségével bántalmazás nélkül elindulhatott haza Söptéről Szombathelyre.

Bevalljuk, a rokoni szálakat nehezen követjük, mivel sokszor nem egyértelmű a kapcsolat megnevezése (pl. a „testvérem” megnevezés takarhat unokatestvért is)  de a konfliktus kb. 40 évre nyúlik vissza, amikor a K. család egyik tagja megkéselte az F. családhoz tartozó férfit Szombathelyen, aki belehalt a sérüléseibe. Ez a régi sérelem került napvilágra az elmúlt hónapokban és számunkra érthetetlen módon a férfi gyilkosának családtagjai beszélnek most bosszúról, hogy az F. család „tudja, hogy hol a helye és rettegjen”.

Az F. család tagjai sérelmezik, hogy a rendőrség nem lép fel a támadóikkal szemben és szerintük nem történik érdemi előrelépés. Nem értik, hogyan lehetnek szabadlábon olyanok, akik öléssel fenyegetőznek és csontokat törnek. Szóba került, hogy tudomásuk szerint a másik oldalon kábítószer-kereskedelem és prostitúció is zajlik.

A Markusovszky kórháznál 22 óra után a megvert házaspár kb. 25 családtagja várakozott. Időnként hangos kiabálásig fajult a sérelmek felemlegetése, de F.A. gyorsan csillapította a kedélyeket és kérte a többieket, hogy ne kiabáljanak és álljanak arrébb a bejárattól, hogy ne zavarják a munkát.

Rendőrök is érkeztek, akik ugyanezt kérték. A családtagok nekik is elpanaszolták, hogy szerintük a rendőrök nem lépnek fel kellőképpen a támadóikkal szemben. F.A. itt is türelemre intette a hozzátartozóit, de közölte, hogy ha kell elmennek Győrbe feljelentést tenni, vagy ha ott sem fogadják őket, akkor a katonai ügyészségig, vagy ameddig lehet.

Néhányan azon a véleményen voltak, hogy akár a börtönt is kockáztatva kell rendezni ezt az ügyet, mert a nők és gyerekek belekeverésével a másik család tagjai átléptek egy határt. Eddig ugyanis azt gondolták, hogy a nők és a gyerekek nyugodtan mehetnek bevásárolni, szórakozni, vagy a dolgaikat elintézni, mert „a gyerek szent”. A rendőrök nem sokkal később távoztak, mert két Csepreg közeli településen élő család tagjai kerültek konfliktusba egymással a majálison. Erről az esetről nincs bővebb információnk.

Érzésünk szerint a vasárnap esti verés valóban választóvonal lehet és most minden érintett puskaporos hordón ül, égő fáklyával a kezében.

Mi többször is próbáltuk nyugalomra inteni a kórháznál összegyűlt családtagokat, de amikor a leborotvált hajú asszony kilépett a sürgősségi tömb ajtaján, akkor ismét felkorbácsolódtak az indulatok. Ekkor derült ki az is, hogy a férjének töréses sérülései vannak és bent tartják a kórházban, megfigyelésen.

A családtagok éjfél után a Szombathelyi Rendőrkapitányság épületéhez mentek át, hogy feljelentést tegyenek.

Videónk valójában egy hanganyag, ami a kórház egyik épülettömbje előtt készült a megvert házaspár családtagjaival, azok tudtával és beleegyezésével. A kórházi folyosón készült felvételeket a családtagoktól kaptuk, míg a verés helyszínén készült felvételt olvasónk küldte. Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló