Viperákkal támadtak a négy gyermekkel majálisozó házaspárra Szombathelyen – súlyosan megsérült az apa

Több férfi támadt rá teleszkópos botokkal először egy nőre, majd a segítségére siető férjére egy koncert közben Szombathelyen.

(A cikk a „kórházi incidenssel” kezdődött sorozatunk része.)

Több mentő- és rendőrautó érkezett vasárnap este a szombathelyi  Jégpince utcába, a majális programsorozat keretében fellépő Nótár Mary koncertjének ideje alatt.

Információnk szerint több férfi támadt rá egy gyermekeivel a koncertet élvező nőre. Az asszonyt az elmondások alapján teleszkópos bottal – a köznyelvben viperának nevezett eszközzel – többször is megütötték a fején.

Ekkor ért vissza két gyermekével az apa, aki a támadást látva a felesége segítségére sietett, megütve az egyik támadót, de  őt is többször fejbe vágták, emiatt a földre került.

A majálison támadta meg több férfi a házaspárt, annak négy gyermeke előtt Fotó: Olvasó
TM/Nyugat.hu

A verést közelről végignézte a házaspár négy kiskorú gyermeke.  A legkisebb, egy kislány a felfordulásban kiesett a babakocsiból, de nem sérült meg. A gyerekek nagyon megijedtek, órák múlva is hevesen sírtak annál a hozzátartozójuknál, aki hazavitte őket a majális helyszínéről.

Az aggódó családtagok a kórházi épület előtt
TM/Nyugat.hu

A mentők a házaspárt kórházba szállították. A hozzátartozók elmondása alapján az asszony fején két helyen keletkezett 10-10 centis sérülés. A haj leborotválása után kapoccsal fogatták össze a sebeket az SBO-n.

Az anyát a gyerekei előtt vágták többször fejbe teleszkópos bottal
TM/Nyugat.hu

A férfi a fején és a mellkasán szenvedett sérüléseket. Úgy tudjuk, hogy csontja is törött, ő a kórházban töltötte az éjszakát, nem engedték haza.

A férj fej- és mellkassérüléseket szenvedett
TM/Nyugat.hu

Információnk szerint legalább az egyik támadó érintett az áruházi parkolóban történt verekedésben Taxisra támadtak Szombathelyen, majd nem várt fordulatot vettek az események 2023. May 01. 07:59 és ott volt a támadók között az a férfi is, aki a kórházi incidensben a járműben ült és aki ott volt a Szűrcsapó utcai szórakozóhelyen, ahol súlyos sérüléseket szenvedett egy bántalmazott féri. Az utóbbi esetnél az elmondások alapján a támadás komolyságára jellemző, hogy az egyik támadó páros lábbal ráugrott a már földön fekvő férfi koponyájára. A súlyos sérülésekkel kórházba szállított ember bűne elvileg az volt, hogy nem tudta megadni a kamatokkal megnövelt tartozását.

Tudomást szereztünk egy szintén a közelmúltban történt esetről is. (Nyomatékosan jelezzük, hogy egyelőre csak elmondásokra támaszkodhatunk.) A kórházi esetnél Vascsővel, fegyverrel támadtak ránk - állítja a sofőr, aki oszlopot döntött a szombathelyi kórházban 2023. March 24. 15:59 az „autós” családhoz tartozó K.R. békét ajánlott a másik családban vezető szerepet betöltő F.A.-nak és a Vas vármegyei Söptére invitálta a férfit ezen fejlemény alkalmából.

F.A.-t elkísérte egy hölgy rokona is. A településen aztán kiderült, hogy kb. 40, botokkal, „ütlegekkel” felfegyverzett fogadóbizottság várta az érkezőt, aki elmenekült, de a nőrokonát maradásra kényszerítették, nemi erőszakkal és megveréssel fenyegették. Ezt Facebook-live közvetítéssel is nyomatékosították.

A sértettek családtagjai a Szombathelyi Rendőrkapitányság épülete előtt, május elsején, hajnalban
TM/Nyugat.hu

-Na gyertek fiúk, itt vagyunk. Gyertek, meg lesztek b*va. Gyertek, ti koporsókurva, rákos g*ci!k Gyertek rákos szombathelyi kutyák! Gyertek, erre vagytok menők? Száz rendőrautóra? Meghaltok, rákos kutyák. (…) Te kis kurva,  seggbe leszel b*va, Dinnye! Bevállalok érted három évet, de ezért kifeszítelek, te kutya! (…) Nem mertél bejönni a Bubuval az utcába a Dzsináért! Meg lesztek b*szkodva, ahányan vagytok – hangzik el többek között az élő adásokban, de ezen a ponton egy békésebb hang is közbeszól:

-Állj, állj, ne sértegessetek senkit! („Dehogyisnem!” - jön a kontra a háttérből) Nekünk nem stílusunk nőt ütni, kurvák, gyerekeket ütni, ti rohadt f*szszopó rákos kutyák…

És így tovább. A szabadságában korlátozott nő végül egy higgadtan gondolkodó férfi segítségével bántalmazás nélkül elindulhatott haza Söptéről Szombathelyre.

Bevalljuk, a rokoni szálakat nehezen követjük, mivel sokszor nem egyértelmű a kapcsolat megnevezése (pl. a „testvérem” megnevezés takarhat unokatestvért is)  de a konfliktus kb. 40 évre nyúlik vissza, amikor a K. család egyik tagja megkéselte az F. családhoz tartozó férfit Szombathelyen, aki belehalt a sérüléseibe. Ez a régi sérelem került napvilágra az elmúlt hónapokban és számunkra érthetetlen módon a férfi gyilkosának családtagjai beszélnek most bosszúról, hogy az F. család „tudja, hogy hol a helye és rettegjen”.

Az F. család tagjai sérelmezik, hogy a rendőrség nem lép fel a támadóikkal szemben és szerintük nem történik érdemi előrelépés. Nem értik, hogyan lehetnek szabadlábon olyanok, akik öléssel fenyegetőznek és csontokat törnek. Szóba került, hogy tudomásuk szerint a másik oldalon kábítószer-kereskedelem és prostitúció is zajlik.

A Markusovszky kórháznál 22 óra után a megvert házaspár kb. 25 családtagja várakozott. Időnként hangos kiabálásig fajult a sérelmek felemlegetése, de F.A. gyorsan csillapította a kedélyeket és kérte a többieket, hogy ne kiabáljanak és álljanak arrébb a bejárattól, hogy ne zavarják a munkát.

Rendőrök is érkeztek, akik ugyanezt kérték. A családtagok nekik is elpanaszolták, hogy szerintük a rendőrök nem lépnek fel kellőképpen a támadóikkal szemben. F.A. itt is türelemre intette a hozzátartozóit, de közölte, hogy ha kell elmennek Győrbe feljelentést tenni, vagy ha ott sem fogadják őket, akkor a katonai ügyészségig, vagy ameddig lehet.

Néhányan azon a véleményen voltak, hogy akár a börtönt is kockáztatva kell rendezni ezt az ügyet, mert a nők és gyerekek belekeverésével a másik család tagjai átléptek egy határt. Eddig ugyanis azt gondolták, hogy a nők és a gyerekek nyugodtan mehetnek bevásárolni, szórakozni, vagy a dolgaikat elintézni, mert „a gyerek szent”. A rendőrök nem sokkal később távoztak, mert két Csepreg közeli településen élő család tagjai kerültek konfliktusba egymással a majálison. Erről az esetről nincs bővebb információnk.

Érzésünk szerint a vasárnap esti verés valóban választóvonal lehet és most minden érintett puskaporos hordón ül, égő fáklyával a kezében.

Mi többször is próbáltuk nyugalomra inteni a kórháznál összegyűlt családtagokat, de amikor a leborotvált hajú asszony kilépett a sürgősségi tömb ajtaján, akkor ismét felkorbácsolódtak az indulatok. Ekkor derült ki az is, hogy a férjének töréses sérülései vannak és bent tartják a kórházban, megfigyelésen.

A családtagok éjfél után a Szombathelyi Rendőrkapitányság épületéhez mentek át, hogy feljelentést tegyenek.

Videónk valójában egy hanganyag, ami a kórház egyik épülettömbje előtt készült a megvert házaspár családtagjaival, azok tudtával és beleegyezésével. A kórházi folyosón készült felvételeket a családtagoktól kaptuk, míg a verés helyszínén készült felvételt olvasónk küldte. Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló