Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vurstli és virsli - majálisok megyeszerte

Közeleg a május 1., talpra magyar: ki a szabadba, hiszen a munka ünnepén csak nem dolgozunk?! Tényleg, hol programozhatunk?
2013. május 1. szerda 9.30 – 18.00

III. Magyar Lovas Történelmi Nap (Szombathely, Szent Iparkstván (a Május 1. söröző előtti terület)

Közreműködők:
Magor Íjász és Hagyományőrző Egyesület (honfoglalás)
Nyugati Gyepük Pajzsa Haditorna Egyesület (államalapítás)
Vas Vármegye Lovagjai (lovagok kora)
Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Fekete Sereg Csoportja (Mátyás királyunk kora)
Batthyány Lovas Bandérium (Rákóczi kora)
Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület (huszár világ)
/Huszártoborzó kicsiknek, nagyoknak, lovasoknak és gyalogosoknak egyaránt./
További programok: lovaglás, lovas kocsizás, ólomöntés bőrözés, fegyverek próbája, bemutatók


Majális a ligetben (május 1. szerda 10:00 - 20:00 @ Szombathely, Sportliget)

Majálisra csalogat a Vas megyei szocialista párt. A helyszín a szombathelyi Sportliget (a Kalandváros bejáratánál), ahol délelőtt tíz órától este tízig színes programok várnak:

09:30 zenés ébresztő - a Derkovits és Olad városrészen
10:30 Varnyú Country - gyermek koncert
13:00 Fekete sereg - harci bemutató
15:00 Bábszínház Az ördög kenyere
17:00 Mokka Tribute
A Fekete István Állatvédő Egyesület örökbe fogadható állatokkal, állatsimogatóval, zsákbamacskával és állatos totóval várja a családokat 14 órától.

Majális
Nyugat.hu

Főzőverseny, Aradszky László és egy civil nap (május 1. szerda @ Szentgotthárd, színház és környéke)

Május 1-jén, Szentgotthárdon, a színház környékén Civil Nap várja a majálisozni vágyókat. főzőversennyel és Aradszky Lászlóval. De a plakátról minden fontos info kiderül:

Civil majális Aradszky Lászlóval
Nyugat.hu

Retro autós-motoros felvonulás (május 1. szerda 9:00-től @ Szombathely)

A vasi Oldtimer Veterán Autós-motoros Egyesület - a retro jegyében - felvonulást szervez. Gyülekezés - május 1-én reggel 9 órától - a Kálvária utca teljes hosszában. A szervezők mindenkit várnak, akik szívesen vonulnak a társasággal. Az indulás időpontja 10 óra, körülbelül 15-20 km/h-s tempóban. Az útirány a Jókai úton a Claudius szálló parkolója felé tart, ahol egy órán keresztül megtekinthetők lesznek a járművek.

Retró majális
Nyugat.hu

India nap Bükfürdőn (május 1. szerda @ Bükfürdő)

A munka ünnepén a fürdővendégek indiai tánc-, továbbá egy jóga bemutatót is megtekinthetnek. Az esemény apropóját az adja, hogy ezen a napon Bükfürdőre látogat Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete, aki a magyar nyelven megjelent könyvét is bemutatja.


Büki majális, futónappal (május 1. szerda @ Bük, Eötvös utcai rendezvénytér)

A nap során táncbemutatókkal szórakoztatják a vendégeket, de fellép több együttes is, köztük a Roy és Ádám. A büki majálison kirakodóvásár, kézműves foglalkozás, arcfestés is vár.
Május elsején futónapot is tartanak Bükön, a sporttelepen. Több korosztályban és távon lehet indulni a megmérettetésen, amiről bővebb információkat ezen a linken találnak.


Európa Nap, Balkán fanatikkal (május 01. szerda @ Körmend)

A Rába-parti kisváros háromnapos kultúrünnepre készül, megannyi izgalmas programmal. (Rossz idő esetén a programok helyszíne: Batthyány kastély, Színház) Íme, a részletek:

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló