Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már jelentkezik a koronavírus hatása a magyar halálozási adatokban

Az előző hónapban több mint 12 ezren hunytak el, ami a tavaly októberinél 15 százalékos halálozási többlet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az októberi halálázások száma jelentős mértékben emelkedett az előző év azonos időszakához képest: összesen 12 113-an veszítették el az életüket, ami 15 százalékkal magasabb, mint a tavalyi érték. Ennek hátterében valószínűsíthetően a jelenlegi koronavírus-fertőzés okozta halálozások számának növekedése állhat – fogalmazott az InfoRádiónak a KSH Népesedési statisztikai osztályának vezetője. Ugyanakkor a januártól októberig tartó időszakban elhunyt személyek száma – 106 726 – továbbra is alacsonyabb, mintegy 1,5 százalékkal a 2019-es évihez képest.

Január–februárban jelentős csökkenés volt tapasztalható a tavalyi évhez képest, ami viszont főként a 2019-es évnek az első két hónapjában jelentkező, kiugróan magas és az akkori szezonális influenzajárvány okozta magas halálozási többletből adódott. A késő tavaszi, kora nyári időszakban folytatódott a csökkenés, majd augusztustól kis, szeptembertől azonban már jelentősebb emelkedés vette kezdetét, végül októberben a már említett 15 százalékos halálozási többlet jelentkezett – tette hozzá Branyiczkiné Géczy Gabriella. - írja az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra