Már küzdenek a szombathelyi Fő téren az ország legkeményebb tűzoltói

Nemcsak a speciális akadálypályával, hanem a hőséggel is harcolniuk kell.

Akik éppen nyaralni mennek, biztosan örülnek a nyári időnek, az a száz tűzoltó viszont, aki ellepte pénteken délelőtt a szombathelyi Fő teret nem biztos, hogy díjazza a hőséget. Ráadásul a beton még vissza is nyomja a meleget. Teljes felszerelésben, légzőkészülékben kell teljesíteniük egy speciális akadálypályát, a lehető leggyorsabban.

Legerősebb tűzoltó verseny 2024
Kattintson a további képekért!
Mészáros D. Zsolt

De erre készültek hosszú ideje, jól tudták, hogy ez benne lesz a pakliban, ezzel együtt neveztek be a 2024. évi „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyre.

Legerősebb tűzoltó verseny 2024
Mészáros D. Zsolt

A versenypálya teljesítéséért járó idejük alapján derül ki, melyik versenyző teljesítette legjobban és leggyorsabban a pályát, ki lesz 2024-ben az ország legerősebb tűzoltója.

Legerősebb tűzoltó verseny 2024
Mészáros D. Zsolt

A nevezők között férfiak és nők, külföldi és magyar versenyzők is megtalálhatók, akiknek egyetlen céljuk van, hogy önmagukat is legyőzve, korlátaikat feszegetve érjenek be a célba. A horvát, osztrák és szlovák indulók mellett az ország csaknem minden megyéjéből érkeztek hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók.

Legerősebb tűzoltó verseny 2024
Mészáros D. Zsolt

A szervezők a nézőknek is készültek programokkal. Amellett, hogy testközelből követhetik végig a versenypálya izgalmait, szurkolhatnak a tűzoltóknak, kipróbálhatják a füstsátrat, a gyerekek foglalkoztató programokon is részt vehetnek.

A záróünnepséget megelőzően a Fő téren felállított színpad előtt ugrókötél bemutató lesz, valamint a Katasztrófavédelem Központi Zenekara is fellép.

Természetesen az eredményről is beszámolunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek