Szeptember közepéig lehet pályázni a szombathelyi víztorony kávézójára

10 évre adja bérbe az AGORA, körülbelül havi 300 ezer forintért.

Hosszas huzavona után idén nyárra végre elkészült az 1978 óta használaton kívül lévő, kissé leamortizálódott, ugyanakkor emblematikus szombathelyi víztorony. Lesz benne egy kiállítótér és egy kávézó is terasszal, de az átadó még várat magára.

Június közepén kérdezte meg lapunk az önkormányzattól, hogy mikor és milyen feltételekkel írják ki a közbeszerzési pályázatot a szombathelyi víztorony kávézójának üzemeltetésére. A válasz az volt, hogy a június végére tervezett közgyűlésen döntenek a pályázat részleteiről, ez pedig meg is történt.

A javaslatból így határozat lett, melyben az áll, hogy az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat a megnyitás után az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ látja majd el. Emellett pedig arról is döntött a közgyűlés, hogy a kávézó üzemeltetéséről szóló pályázatot is az AGORA írja ki. Ezzel kapcsolatban néhány héttel ezelőtt az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója, Horváth Zoltán azt mondta lapunknak, hogy pályázati kiírás összeállítása még zajlik és a közeljövőben hirdetik majd meg.

Mészáros D. Zsolt

És bár eredetileg június végéről volt szó, végül most augusztus 12-én, szerdán délelőtt került fel az AGORA hivatalos oldalára a közbeszerzési pályázat, melyre szeptember 14-ig várják a jelentkezőket.

A pályázati felhívásból kiderül többek között, hogy a kávézó helyisége 131,27 négyzetméter és bérleti díja minimum 275 667 forint + ÁFA. A víztoronyhoz tartozó teraszt viszont külön kell bérelni, április 15-től szeptember 30-ig havonta minimum 1000 Ft/M 2 + ÁFA-ért. A terasz üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket pedig a bérlőnek kell beszereznie.

A bérlőnek továbbá a bérleti díj mellett fizetnie kell az üzemeltetési és egyéb költségeket is. Ide tartozik például a központi fűtés, a víz- és áramfogyasztás, a szemétdíj és a megfelelő mennyiségű szeméttárolóról való gondoskodás is. A bérlőnek kell gondoskodnia a kávézó berendezéséről és felszereléséről, illetve az előtte lévő terület tisztán tartásáról is.

A pályázatot értelemszerűen az nyeri, aki a megfelel a feltételeknek – melyek itt érhetők el részletesen –, illetve a legnagyobb ajánlatot teszi a bérleti díjra. A pályázaton való részvételnek azonban komoly feltétele is van: biztosítékul nettó 10 millió forintot köteles kifizetni. Ezt az összeget beszámítják majd a nyertes bérleti díjába, a többi ajánlattevőnek pedig a pályázat elbírálást követő 8 napban visszautalják.

Mészáros D. Zsolt

A víztorony kávézójának bérlésére tehát szeptember 14-ig lehet pályázni, bérleti szerződést pedig október 16-ig kell megkötni, november 1-jétől lép életbe és 10 évre szól. A nyitás pedig értelemszerűen a bérlőn múlik majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet