Már megvan, mikor számolják újra a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait

Ahol Szentkirályi és egy másik jelölt neve mellett is szerepel X, azt a szavazatot érvényesnek kell tekinteni.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Vitézy Dávid fellebbezésének helyt adva ma elrendelte az érvénytelen főpolgármesteri szavazólapok újraszámlálását az egész főváros területén. Az NVB közleménye szerint a szavazatok újraszámlálása péntek reggel kezdődik, és még aznap véget is érhet.

Az NVB a mintegy 24 592 érvénytelen szavazat újraszámlálását – a NVI közreműködésével – június 14-én reggel kezdi meg, és tervezetten aznap be is fejezi. A szavazatszámlálás sajtónyilvános – olvasható a közleményben.

Vasárnap rendkívüli izgalmak mellett Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, kihívójával, Vitézy Dáviddal szemben 324 szavazat döntött a javára. Vitézy Dávid már kedden jelezte, hogy kezdeményezni fogják a szavazatok újraszámlálását.

A Fővárosi Választási Iroda már a szavazás napján közzétett egy körlevelet arról, hogy ahol Szentkirályi és egy másik jelölt neve mellett is szerepel X, azt a szavazatot érvényesnek kell tekinteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek