Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már nem Olaszország a legfertőzöttebb, Spanyolország „előzött”

Egymillió fölött a fertőzöttek száma a világon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma vasárnap reggelre több mint 100 ezerrel, 1 millió 200 ezer fölé nőtt a világban. A betegséggel összefüggésben eddig csaknem 65 ezren veszítették életüket – ez csaknem 6 ezer fős emelkedés péntekhez képest –, mintegy 247 ezren viszont felgyógyultak – ez körülbelül 20 ezer fős plusz. – írja a privatbankar.hu honlap - A fertőzés 181 országban van jelen.

Olaszországban az összes regisztrált fertőzött száma (beleértve a halottakat és a gyógyultakat) mintegy 125 ezerre nőtt. Több mint 15 ezren vesztették életüket a vírussal összefüggésben, 21 ezren meggyógyultak. Az ANSA olasz hírügynökség szerint tegnap 681-en haltak meg, ami csökkenés a pénteki 766 halálesethez képest. A napi diagnosztizált fertőzöttek száma viszont nőtt, 2339-ről 2886-ra.

Időközben Spanyolország már megelőzte Olaszországot a diagnosztizált fertőzöttek számát tekintve: a spanyoloknál tegnap estig több mint 126 ezer beteget jegyeztek fel. Ezzel az Ibéria-félszigeten fekvő ország Európa legfertőzöttebb állama – legalábbis a diagnosztizált eseteket tekintve. A halottak száma csaknem 12 ezerre nőtt. Ugyanakkor egy nap alatt 809-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során. Lassult a fertőzés növekedésének üteme is: a vizsgálatok az elmúlt egy napban 7026 új esetet azonosítottak. Csütörtökön számuk 8102, pénteken 7472 volt. Eddig összesen 34 ezren gyógyultak meg Spanyolországban.

A spanyol miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a kormány a három hete tartó szükségállapot újabb kéthetes meghosszabbítását kezdeményezi a parlamentnél. Pedro Sánchez hangsúlyozta: a komoly korlátozásokkal, a többi közt iskolabezárásokkal, lakhelyelhagyási megkötésekkel járó intézkedés bevezetése nem volt hiába, csökkent a koronavírus-fertőzés terjedésének üteme, de a szakértők véleménye alapján még több időre van szükség ahhoz, hogy a napi gyógyult esetek száma meghaladja a fertőzöttekét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés