Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már szemészek és pszichiáterek látják el a COVID-osztályok kritikus állapotú betegeit

Újabb levelet küldött Pintér Sándornak a MOK.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Orvosi Kamara levelében azt írja, nem csak méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti a kormány késlekedése, ezért azonnal egyeztetést kérnek a belügyminisztertől.

A MOK egy felmérést végzett az orvosok körében a kormány terveiről, ez után fordultak a belügyminiszterhez - vette észre a hvg.hu . A levélben az áll: az orvosok többsége szerint elhibázott a kormány elképzelése és kommunikációja az egészségügyi szolgálati jogviszony átalakításáról. 

Bár a kormány azt kommunikálta, hogy a törvény és a végrehajtási rendeletek kidolgozásába bevonta a kamarát, a MOK most azt írta: a törvény kidolgozásába nem vonták be őket, a végrehajtási rendeletek kidolgozásához pedig "sürgősen valódi egyeztetésekre van szükség". Ezért arra kérik Pintért, hogy még a hét végéig küldje meg nekik az egyeztetések pontos menetét.

A kormány intézkedései váratnak magukra. Olyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csupán méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti - áll a kamara levelében. Arról is írtak: miközben a kórházban és lélegeztetőgépen lévő betegek száma egyre nő, a COVID-osztályok kritikus állapotú betegeit már szemészek, pszichiáterek és fogorvosok látják el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés