Már tud titkos üzeneteket küldözgetni a Facebook Messengeren

Jövőre lesz alapértelmezettként bekapcsolva a végpont-végpont közti titkosított üzenetküldés, de egyénileg már most be lehet állítani.

A Facebook két évvel ezelőtt tette lehetővé, hogy a Messengert használók titkosított módon küldjenek üzenetet egymásnak. A végpont-végpont közti titkosítás nem jelent lehallgathatatlanságot, de az alkalmazáson belül ilyen módon nem lehet kilesni az üzeneteket – írja a hvg.hu .

A cég ígéri, hamarosan alapértelmezett módon be lesz majd kapcsolva minden Messenger-felhasználó számára ez az opció, addig azonban mindenkinek saját magának kell ezt beállítania, ha azt szeretné, hogy a beszélgetése nagyobb biztonságban legyen.

Ehhez először is nyissuk meg a Messenger appot, majd bökjünk rá a jobb felső sarokban megjelenő Új üzenet (ceruza) ikonra, és a jobb felső sarokban húzzuk el a lakatot jobbra: ezzel bekapcsoljuk a titkosított üzenetküldést.

Ha ez megvan, válasszuk ki azt az illetőt, akivel beszélgetni szeretnénk. Ilyenkor az illető profilképénél egy lakat ikonja jelenik meg, valamint a Messenger is értesít bennünket, hogy a két fél közti üzenetek és hívások a végpontok között védettek.

A beállítást minden alkalommal meg kell tennünk, de választhatjuk az Eltűnéses mód bekapcsolását is: ha ezt használjuk, az üzenetek csak a beszélgetés idejére maradnak meg, amint kilépünk a chatből, törlődnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek